Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Viņķele lūgs pagarināt izdienas pensiju koncepcijas sagatavošanas termiņu

Labklājības ministre Ilze Viņķele lūgs Ministru kabinetu pagarināt izdienas pensiju koncepcijas iesniegšanas termiņu līdz 2013. gada 1. septembrim, portālu Diena.lv informēja Labklājības ministrijā.

Lēmumu   ministre  pamato  ar  nepieciešamību  pēc  papildu  diskusijām  ar iesaistītajām   arodbiedrībām   un   resoriem, lai  iegūtu  konstruktīvus priekšlikumus koncepcijas sagatavošanai.

"Labklājības ministrijas  sagatavotais koncepcijas  piedāvājums  raisīja plašas diskusijas ar arodbiedrībām, no kurām vairākās dzirdējām vērtīgus priekšlikumus, ko iekļausim koncepcijā.  Vienlaikus  jāatzīst, ka ar atsevišķām arodbiedrībām sarunas nav izvērtušās tik produktīvas, kā cerēts, taču   mēs  vēlamies  pēc  iespējas  visu  pušu  kvalitatīvu  iesaistīšanos priekšlikumu  izstrādē,"  norādīja  I.  Viņķele,  paužot  cerību,  ka līdz 1. septembrim  sarunas  izdosies  noslēgt  un Ministru kabinetā varēs iesniegt izdienas pensiju likuma koncepciju, kuru izprot visas iesaistītās puses.

Ministre  uzsver, ka esošais sadrumstalotais izdienas pensiju regulējums ir jāsakārto,  ņemot vērā gan izmaiņas darba tirgū un profesiju specifikā, gan novecojušo  izdienas  pensiju piešķiršanas kritērijus, kā arī solidaritātes principu ar pensionāriem, kuru vidējais pensionēšanās vecums no 2014.  gada tiks pakāpeniski celts.

Gan plašsaziņas līdzekļiem, gan iesaistītajām arodbiedrībām I. Viņķele vēlreiz atgādina,  ka esošais  koncepcijas piedāvājums neparedz izdienas pensiju atņemšanu  personām, kas tās jau saņem vai cilvēkiem, kas uz 2015. gada 31. decembri  pēc  esošajiem  regulējumiem būs nostrādājuši trīs ceturtdaļas no apdrošināšanas   stāža,  kas nepieciešams attiecīgās izdienas pensijas piešķiršanai.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas