Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Virszemes TV skatītājiem būs no jauna jāveic kanālu meklēšana

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) laikā no 20. līdz 22.aprīlim veiks radiofrekvenču kanālu maiņu ciparu televīzijas programmu izplatīšanas tīklos, tādēļ _Virszemes televīzijas _skatītājiem  būs jāveic kanālu automātiskā meklēšana. Kā skaidro LVRTC tehniskais direktors Māris Rutks, ja no rīta, ieslēdzot televizoru, televīzijas kanāli ir pazuduši no ierastajām frekvencēm, ir  jāveic televīzijas programmu automātiskā meklēšana, un dekoders pats atradīs vajadzīgo programmu.

Pēc kanālu pārkārtošanas frekvencēs televizora ekrānā var parādīties dažādi uzraksti – vājš signāls, nav programmu, digitālās plūsmas atjaunošana u.c. Var arī neparādīties nekāds uzraksts, bet ekrānā būs melna bilde. LVRTC aicina cilvēkus nesatraukties, bet brīdī, kad pazūd kanāli, veikt automātisko kanālu meklēšanu. Ja neizdodas kanālu pārskenēšanu veikt pašu spēkiem, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz klientu servisa tālruni 177.

Centrs norāda, ka veicamo darbu rezultātā uzlabosies bezmaksas televīzijas kanālu uztveramība visā Latvijā, kā arī tiks palielināta Virszemes televīzijas maksas kanālu apraides teritorija.

Lai netraucētu televīzijas skatīšanos, plānotie darbi notiks nakts stundās no plkst.1 līdz 5.

LVRTC uzsver, ka šīs izmaiņas neattiecas uz maksas televīzijas skatītājiem, kuri lieto kabeļtelevīzijas, satelīttelevīzijas un Interaktīvās televīzijas pakalpojumus, kā arī uz tiem iedzīvotājiem, kuri vēl skatās analogo televīziju.

Darbu ietvaros Latvijas kanāli tiks "pārcelti" uz zemākām frekvencēm. Ciparu televīzijas programmu izplatīšanas tīklu optimizēšana kļuvusi iespējama, jo pēc telekompāniju pilnīgas vai daļējas pārejas no analogās uz ciparu apraidi ir atbrīvojušies radiofrekvenču kanāli decimetru diapazonā, skaidro LVRTC.

Pēc radiofrekvenču kanālu maiņas Virszemes televīzijas bezmaksas programmas varēšot labi uztvert arī ar tādām antenām, kuras nedarbojas visā decimetru viļņu diapazonā, proti, uztver tikai zemākos kanālus. Proti, ja kādam bija grūtības uztvert Virszemes televīzijas bezmaksas programmas tieši ierobežota spektra decimetru antenas dēļ, tagad šai problēmai vajadzētu būt atrisinātai.

No analogās apraides pilnībā jau attiekušies kanāli LTV7 un TV5, bet 70-90 kilometru rādiusā ap Rīgu analogais signāls atslēgts arī LNT un LTV1. Joprojām nav skaidrības par TV3 pāreju uz digitālo televīziju, jo uzņēmums vēlas palikt analogajā apraidē ilgāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas