Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Visi vēlēšanu iecirkņi sākuši darbu bez starpgadījumiem

Sestdienas rītā, sākoties 14.Saeimas vēlēšanām, visi vēlēšanu iecirkņi Latvijā tika atvērti laikus, aģentūrai LETA pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Laura Krastiņa.

Viņa pastāstīja, ka visi iecirkņi Latvijā un, atbilstoši savām laika zonām, daļa iecirkņu ārzemēs sākuši darbu un nav saņemta informācija par kādiem sarežģījumiem, atverot iecirkņus vēlētājiem.

Kā ziņots, sestdien plkst.7 Latvijā durvis vēruši 949 vēlēšanu iecirkņi 14.Saeimas vēlēšanās, kas balsotājiem būs atvērti līdz plkst.20.

Tāpat ir izveidots 81 vēlēšanu iecirknis ārvalstīs - daļa no tiem sāka strādāt jau pirms vairākām stundām, bet citi vēl tikai vērsies vaļā atbilstoši vietējam laikam.

Rīgas vēlēšanu apgabalā 14.Saeimas vēlēšanās būs 36 deputātu vietas, Vidzemes vēlēšanu apgabalā - 26 deputātu vietas, Latgales un Zemgales vēlēšanu apgabalos katrā pa 13 deputātu vietām, bet Kurzemes vēlēšanu apgabalā - 12 deputātu vietas.

14.Saeimas vēlēšanām reģistrēti 19 kandidātu saraksti, kuros uz 100 deputātu vietām parlamentā kopumā pretendē 1829 deputātu kandidāti.

Šonedēļ trīs dienās, kad atsevišķos vēlēšanu iecirkņos bija iespēja nodot glabāšanā balsi 14.Saeimas vēlēšanās, balsotāju aktivitāte bijusi lielāka nekā pirms četriem gadiem - šo iespēju kopumā izmantoja 63 342 pilsoņi jeb 4,11% no vēlētāju kopskaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas