Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Visu Latvijai!: noraidot Lūsi, Vienotība šūpo koalīciju

Lēmums nevirzīt par Latvijas krājbankas (LK) maksātnespējas administratoru Aigaru Lūsi pieņemts pēc tiesībsargājošo iestāžu ieteikuma. Likumsargu atzinums ir slepens, bet A. Lūša vietā Finanšu kapitāla un tirgus komisija (FKTK) piektdien šajā amatā lūdza apstiprināt Intu Goldmani. Viņš maksātnespējas procesu vadīs kopā ar zvērinātu auditoru biroju Deloite Latvia un advokātu biroju Varul.

Auditori no Deloite Latvia izvēlēti, jo piedalījās Rīgas komercbankas maksātspējas atjaunošanā un strādājuši arī ar komercbanku Paritāte. Savukārt I. Goldmanis strādājis pie SIA Sāga, Liepājas Zivju konservu kombināta un vairāku privātpersonu maksātnespējas lietām.

VL-TB/LNNK biedra A. Lūša kandidatūra tika apšaubīta jau tūlīt pēc tam, kad FKTK viņu izvirzīja. Tika gan norādīts uz politisko piederību, gan atgādināta saistība ar kriminālprocesu par Jelgavas siltumtīklu uzņēmuma maksātnespējas procesu. Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) LETA paziņoja, ka šaubas par A. Lūša kandidatūras atbilstību radušās, izpētot publiski pieejamo informāciju par viņu, bet punktu pielicis likumsargājošo iestāžu atzinums. Arī FKTK atsauca iepriekš pausto lūgumu apstiprināt A. Lūsi, kā vienu no iemesliem minot iespēju, ka politiskā spiediena dēļ viņš var nespēt kvalitatīvi pildīt darba pienākumus.

VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars uzskata ka uz FKTK izdarīts politiskais spiediens. Galvenokārt vēlme nomainīt kandidātu nākusi no Vienotības puses: «Tas ir tipisks to oligarhu tradīciju turpinājums, kādas tika piekoptas treknajos gados.» Jautāts, vai šis strīds nevar radīt plaisas koalīcijā, R. Dzintars atbildēja: «Ja nu kāds šeit šūpo koalīciju, tad tā ir tieši Vienotība. Viņu rīcība neatbilst nekādiem principiem.»

Latvijas Sertificēto maksātnespējas administratoru padomes valdes loceklis Māris Sprūds pauda, ka A. Lūsis ir nozarē atzīts speciālists un ticis izvēlēts no 14 kandidātiem. Tikai četriem bijusi vajadzīgā pieredze banku sektorā, un A. Lūsis izvēlēts kā labākais. «Viņš ir godīgs, turklāt ļoti ticīgs cilvēks, kristietis, un tas ir ļoti apkaunojoši, ka tagad viņam pārmet, bojā reputāciju par kaut kādu iespējamo negodīgumu,» sašutis ir M. Sprūds. Viņš uzskata, ka tā Vienotība cenšas iegūt ietekmi LK, lai airBaltic pārņemšanu ievirzītu savu, nevis akcionāru interešu gultnē.

Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars uz Dienas lūgumu komentēt ap LK notiekošo īsziņā atbildēja, ka pašreiz nejūtas pietiekami kompetents, lai izteiktos par šiem jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas