Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

VM par gadījumu Aizkraukles slimnīcā: mediķiem jāpalīdz savu iespēju robežās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ome
o
Medikis ta ir diagnoze ---jarikojas momentali ,jo sekas ir cilveka dziviba ------tacu saeimai domasana ir?????????????????? vai varbut nav vispar ,jo stradajot tados tempos ne viens vien var n e s a g a i d i t ,Kurs rikojas a t b i l d i g a k ???????????????????????????????????
Nasing spešel :)
N
Kā, un Mūrniece neierosinās izmeklēšanu par nesankcionētu palīdzības sniegšanu?!
ihaha
i
Pat eziitim skaidrs, ka dalha slimnieku nomirs paarvadaajot, neiztureedami garos celhus. Piemeeram, ieksheejai asinhoshanai zhnhaugu uzlikt nevar, - jo ilgaak kraties, jo vairaak iztek!
inta
i
ja jau pashnavniece velejas darit galu tur nav ko glabt daris atkal,ja alkaholike un narkomane lai iet ari tur nav ko glabt, ar varu neviens mute nelej un tabletes nebaro,pirms to darija vai par saviem berniem padomaja noteikti ka ne,tadas te Latvija daudzas mates dzeguzes kam nekas nerup tad ari lai dara sev galu.Bet mediki malachi vienalga tas ir vinu darbs palidzet cietushajiem,kaut nu neanaktu tiesas darbi glabjot vienu piedzerushu dzeguzi.
Juristam
J
Saldi solījumi ātri aizmirstas.
Jurists
J
Hmm...laikam jau slimnīcas vadība kaut ko jauc...neviens no viņu minētajiem noteikumiem neaizliedz sniegt neatliekamo palīdzību. Tieši otrādi, ārstiem arī pēc noteikumiem ir spēju robežās jāsniedz palīdzība!!! Bet par to aprūpes slimnīcu....paskatieties, slimnīcai jau arī ir ambulatora daļa, kur būs traumpunkts visu diennakti...tā vismaz Baiba apsolīja. Tātad palīdzību viņi var sniegt jau šodien (līgums ir), bet pēc tam nogādāt uz citu slimnīcu, kur jau sniegs kvalificētāku palīdzību.... Šāda jau ir tā realitāte, ja mazliet palasa tos noteikumu par kuriem lielā ārste stāsta:)
I.B.
I
Oranžā (melnā ) partija mums NOZAGA slimnīcas. Un , ne tikai tās.
Kaiva
K
Runa jau nav arī tikai par attālumu, bet arī par kvalitāti. Nevienam nenovēlu nokļūt Ogres dakteru "gādībā".
indigo
i
Piekrītu. Atliek cerēt, ka starp tiem, kam nets nav pieietams vai nav laika te komentēt, tomēr ir kādi, kas saprot, ka vērtība ir JEBKURAI dzīvībai. Jo kurš tad noteiks kritērijus.....
Manas domas
M
Jāsoda, tāds pārkāpums...
Teodora
T
Jā....
Maška
M
Vēl daudz satraucošāk par medicīniskās palīdzības pieejamību ir gan tas, ka trīs bērnu māte kaut kādu iemeslu dēļ ir izlēmusi aiziet no dzīves, gan tas, ka komentētāji viņas dzīvības glābšanu uzskata par nelietderīgu savas nodokļu naudas tērēšanu. Acīmredzot latviešu tautā tiesību uz izmisumu nav.
kukainis
k
Ja sieviete bija alkohola reibumā, tad viņai vajadzētu atmaksāt visus izdevumus!!! Un tā ar visiem, kas tiek glābti par dārgu naudu un paši bijuši pālī.
Nu gan
N
Tā arī būs. Nupat jau piemērs bija ar meitenīti Ventspilī. Tādu traumu nesaglābtu arī uz vietas, bet cik ārstiem nevajadzēja taisnoties?
tā vadītāja
t
laikam nepamodusies komentēja: "pārlikt pa ceļam NMP mašīnā"?!?!?!?! Varbūt KMC helikopterī no vilciena arī "iekraut" pacientu varētu?!?!?! Mazāk Holivudas bojevikus skatīties vajag...Ja būtu letālas sekas, vainīgais noteikti nebūtu vadības līmenī, bet kāda dežūrārsta atbildība...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VM komentārs

Veselības ministrijas komentārs par gadījumu Aizkrauklē:

Mediķu pienākums ir sniegt medicīnisko palīdzību savu iespēju robežās. Ikvienam ārstam un ārstniecības iestādei jābūt gatavai gadījumiem, kad jāsniedz pirmā palīdzība. Vienlaicīgi jāatzīmē, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde vēl pa ceļam uz slimnīcu var ziņot par smagu pacientu, lai neveidotos situācija, ka slimnīcā nav vietu. Neatliekamā medicīniskā palīdzība jāsniedz pilnīgi visiem pacientiem.

Aprūpes slimnīcas statuss nosaka, ka jābūt uzņemšanas un terapijas nodaļām, kā arī dienas stacionāram (jānodrošina ķirurģija, ortopēdija, paliatīvā aprūpi vai psihiatriju).

VM preses sekretārs Oskars Šneiders

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas