Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Zaķis liecībās DP: Balsu pirkšanas skandāls ir provokācija

Saeimas deputāts Dzintars Zaķis, kuru tur aizdomās par vēlētāju balsu pirkšanu Latgalē vai kura vārdā tas darīts, pērn novembrī liecībās Drošības policijai (DP) norādījis, ka viss organizētais ir provokācija gan pret viņu, gan pret Vienotību, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Viņš izteicies - ja balsu pirkšana notikusi, tad viņš to neesot organizējis savā labā, liecina Panorāmas rīcībā nonācis 23 minūtes ilgās Zaķa liecības saturs.

"Varu liecināt, ka es diezgan daudz braukāju apkārt pa reģionu un tikos ar vairākām personām. Kā, piemēram, es varu norādīt garīgos līderus – Buls, Stankevičs, vārdu neatceros tagad, Aupe un citi pašvaldību vadītāji – Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, Zilupes mērs [Andrejs] Agafonovs, Ilūkstes mērs Rāzna, Krāslavas mērs [Gundars] Upenieks, Silicka un citiem. Bez tam es arī tikos ar reģiona uzņēmējiem, piemēram Līvānos - ar uzņēmumu „Sencis”, ar kūdras nozares pārstāvjiem, tikos arī ar [uzņēmēju un Viļānu novada deputātu Andri] Kozuli un citiem ceļu būves pārstāvjiem, kā arī ar citiem uzņēmējiem. Varu norādīt, ka šajā reģionā saistībā ar Saeimas vēlēšanām, es strādāju intensīvi," klāstījis Zaķis.

Zaķis arī izteicies, ka vēlēšanu dienā bijis Lazdu kalnā starp Rēzekni un Gulbeni kopā ar medību kolektīvu, tur viņš arī nobalsojis.

"Varu norādīt, ka vēlā pēcpusdienā, es biju iebraucis Kozuļa Vlakon birojā, kas atrodas netālu no Rikavas. Pārrunājām dažādas aktualitātes. Varu liecināt, ka tur bija neliela sanāksme ar pazīstamiem, lai izrunātu dažādas aktualitātes," stāstījis Zaķis. "Piedalījās apmēram 15 līdz 20 personas. Starp personām bija satiksmes ministrs Anrijs Matīss ar vairākiem cilvēkiem no sava biroja un arī viņa ģimenes locekļi. Bija arī Autoceļu uzturētāja vadītājs Vladimirs Kononovs. Pēc šī pasākuma es devos uz Sventes muižu, kur notika partijas Vienotība pasākums saistībā ar vēlēšanām. Tur piedalījās arī Latgales partijas pārstāvis Jānis Lāčplēsis, Preiļu mērs Aldis Adamovičs, klāt bija arī Anrijs Matīss," stāstījis Zaķis.

Matīss Latvijas televīzijai apstiprināja, ka vēlēšanu dienā tiešām vairākkārt saticis Zaķi, un arī viņš par notikušo sniedzis savas liecības. Viņš gan uzsvēris, ka par balsu pirkšanu neko nav dzirdējis. Līdzīgi izteicies arī Adamovičs.

Zaķis liecībā stingri pastāvējis, ka par balsu pirkšanu neko nezinot. "Varu liecināt, ka vēlēšanu dienā, es nesaņēmu nekādu informāciju, par iespējamu balsu pirkšanu ne Vienotības labā, nekādas citas partijas labā. Šādas informācijas nebija arī to personu rīcībā, ar kurām es tikos tajā dienā," teicis Zaķis.

Tiesā varētu tikt skatīta atbildība tikai par astoņu balsu pirkšanu, samaksājot 20 eiro par katru balsi Zaķa labā. Tas visticamāk arī nozīmēs, ka mandātu pārdalīšana pēc tiesas sprieduma nav iespējama pārāk mazā apšaubāmā balsu skaita dēļ, vēstīja Panorāma. Tikmēr Drošības policijas Daugavpils nodaļas lietvedībā ir vēl kāda lieta, kurā vismaz pieci vēlētāji liecinājuši, ka apmaiņā par materiāliem labumiem, savu balsi atdevuši par Zaķi.

Tiesa iespējamās vēlētāju balsu pirkšanas lietā Latgalē sāksies pēc divām nedēļām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas