Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Zalāns pieļauj TP biedru daļas aiziešanu, ja Šķēle atgriezīsies aktīvajā politikā

Ja ekspremjers un Tautas partijas (TP) tēvs atgriezīsies aktīvajā politikā, daļa partijas biedru to varētu pamest, aģentūrai BNS atzina reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP).

Ministrs gan nezināja, vai pēdējā laikā publiski nu jau vairākkārt izskanējušās runas par Šķēles pārdomām liecinātu, ka viņš sliecas tiešām atgriezties.

"Tautas partija jau arī dalās - ir, kam tas nepatīk," teica partijas valdes pārstāvis, pieļaujot, ka Šķēles atgriešanās varētu nozīmēt to, ka "kādi pieci vai desmit procenti [TP biedru] aizietu".

Tomēr Zalāns, aicināts atklāt personīgo nostāju šajā jautājumā, norādīja, ka Šķēles pieredze un zināšanas, viņaprāt, patlaban valstij būtu noderīgas.

"Ir būtiski, ka ir cilvēki, kas ne tikai nāk klajā ar ideju vai aizsāk, bet arī atrisina, noved plānus līdz galam," savu skatījumu skaidroja reģionālo lietu ministrs, atgādinot, ka Šķēle valdību vadījis tieši laikā, kad arī budžets prasījis smagus risinājumus, netieši apliecinot, ka ekspremjera palīdzīga roka arī patlaban nenāktu par ļaunu.

"Šķēle būtu jāvērtē ne tik daudz no partijas, bet no valsts viedokļa," piebilda reģionālo lietu ministrs.

Lai arī Zalāns iespējamo Šķēles atgriešanos neskaidro ar partijas meklējumiem pēc risinājumiem tās prestiža un tēla atkopšanai, tomēr viņš pieļāva, ka tādējādi partija ilgtermiņā arī varētu ko iegūt.

Arī citi TP biedri par iespējamību, vai Šķēle tiešām varētu tuvākajā laikā no jauna ienākt politiskajā dzīvē, vēl komentāros bija atturīgi, atšķirīgi vērtējot arī līdz ar to prognozējamās izmaiņas partijas tēlā.

Skeptisks par iespējamo Šķēles ieguldījumu TP prestiža atdzimšanā ir pieredzējušais parlamentārietis Jānis Lagzdiņš.

"Esmu pārliecināts, ka Šķēles atgriešanās politikā nebūs brīnumlīdzeklis Tautas partijas atdzimšanai. Ir nepieciešams Saeimas deputātiem un Tautas partijas ministriem aktīvi strādāt un veidot valsts politiku - tas arī palīdzēs tēla spodrināšanā," teica deputāts, atzīstot, ka daļa TP biedru ar Šķēles atgriešanos cerētu uz iespējamu politiskā spēka popularitātes trešo vilni.

"Tas būtu iespējams, ja Šķēle nāktu ar pilnīgi jaunu komandu," gan piebilda Lagzdiņš, skaidrojot, ka "sabiedrība pašreiz nevēlas veco seju kārtējo atgriešanos - ir vajadzīga jauna politika, jauna ētika un principi". Pārdomu noslēgumā parlamentārietis gan atzina, ka vecās sejas jau tāpat arī vēlas aiziet, piemēram, viņš pats atkārtoti apliecināja, ka Saeimas vēlēšanās vairs nekandidēšot.

Jaunievēlētā TP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece gan vairījās no spekulācijām par to, vai Šķēle varētu vai nevarētu atgriezties aktīvajā politikā, tomēr apliecināja, ka pozitīva lēmuma gadījumā viņa pienesums partijai varētu būt nozīmīgs ilgtermiņā.

Savukārt uz jautājumu par iespējamām nesaskaņām partijas iekšienē, ņemot vērā atsevišķu tās biedru pretrunīgos viedokļus par Šķēli, Muižniece atbildēja, ka partijas tēva lēmums neietekmētu attiecības tajā.

"Pat grūti iedomāties, ka tas tā varētu būt," apgalvojumus par iespējamu partijas biedru aiziešanu, ja Šķēle aktivizētos, noraidīja Muižniece.

Arī līdzšinējais TP frakcijas vadītājs Māris Kučinskis pauda izbrīnu par publiski izskanējušo informāciju, norādot, ka partijas iekšienē diskusijas par šādu iespējamību nav bijušas. Viņš gan pieļāva, ka šādi minējumi varētu būt radušies saistībā ar TP rīkoto konferenci augusta nogalē, kam Šķēle arī gatavojas. Tomēr deputāts atkārtoti uzsvēra, ka sarunas par viņa iesaisti aktīvajā politikā neesot bijušas.

Tomēr, aicināts dalīties pārdomās par Šķēles iespējamo ieguldījumu TP tēlā, kas pēdējos gadus krietni cietis, Kučinskis pieļāva, ka šāds solis TP tuvinātu tās pirmajos gados īstenotajai politikai, ko vairums partijas biedru arī, visticamāk, atbalstītu.

"Katrā ziņā lielais vairums [biedru] to atbalstītu," noslēgumā piebilda parlamentārietis, atbildot uz jautājumu, vai Šķēles atgriešanās neradītu risku partijas sašķelšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas