Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Zaļās talcinieku un Georga lentītes uzskata par piederības zīmi

Gan Lielās talkas organizatoru iecere nedēļu pirms svarīgā notikuma izplatīt zaļas atlasa lentītes, kas simbolizēs atbalstu talkai, gan promaskavisku grupējumu Rīgas ielās garāmgājējiem dalītās melni oranžās Georga lentītes norāda uz vienu – tas ir atbalsts savējiem jeb piederības zīme, tā uzskata reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks.

Iepretim Georga lentīšu akcijai, kas, pēc LU komunikācijas zinātnes doktorantes Solvitas Denisas–Liepnieces rakstītā portālā politika.lv, ir precīzi izplānots politisks pasākums, kuru realizē Krievijas valdošā elite, lai izceltu un saliedētu savas valsts pilsoņus un tautiešus ārzemēs, zaļo lentīšu kustību Latvijā sponsorē Sorosa fonds Latvija.

Lielās talkas organizatore Vita Jaunzeme Diena.lv teica, ka zaļās lentītes noteikti neesot politiskas. «Ar tās nēsāšanu cilvēki parādīs, ka piedalās Lielajā talkā un to atbalsta,» viņa skaidro. Tiesa, varētu būt, ka talcinieki izplatīs lielāku lentīšu skaitu nekā plānojuši tā saucamo Putina jauniešu organizācijas Naši Georga lentīšu izplatītāji.

«Izdalīsim 20 000 mazo lenīšu, ko nēsāt pie apģērba, un 25 000 – 50 000 lielo, kas paredzētas automašīnu antenām. Precīzs to skaits būs zināms vēlāk,» teica Lielās talkas pārstāve Ilona Zacmane. Ja talcinieki izdalīs maksimālo lentīšu skaitu - 70 000, tas būs par pieciem tūkstošiem vairāk nekā plānojuši kustības Naši aktīvisti. Jau ziņots, ka līdz 9.maijam viņi iecerējuši izdalīt 65 000 Georga lentīšu.

Reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks lentītes uzskata par piederības zīmēm. «Cilvēks ir sabiedriska būtne, un viņam patīk zināt, ka viņš nav viens ar savu pārliecību. Rupja kļūda ir uzskatīt šādas zīmes par atšķirības zīmēm. Pārsvarā neviens nevēlas otru apvainot nedz ar zaļu, nedz zilu, nedz strīpainu lenti,» saka Ē.Stendzenieks.

Arī autožurnālists Pauls Timrots par lentīšu siešanu pie automašīnām norāda, ka «tas ir sava veida autobraucēju čats jeb Twitter, kad viņi meklē domubiedrus».

Simbolu Lielās talkas atbalstam ikviens varēs saņemt Rimi un Narvesen veikalos, Statoil degvielas uzpildes stacijās un apdrošināšanas sabiedrības Balta birojos. Tās būs pieejamas nedēļu pirms lielā vides aktīvistu notikuma.

«Entuziasti rotāties ar talkas simbolu var jau tagad. Derēs jebkura zaļa atlasa lentīte,» piebilst I.Zacmane. Sorosa fonda Latvija mājas lapā ievietotā informācija liecina, ka lentītes izmaksājušas 1992 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas