Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Zatlera kancelejas budžets sarucis par 33%; prezidenta alga būs Ls 2208

Valsts prezidenta kancelejas (VPK) budžets pēc valsts budžeta grozījumiem ir sarucis  par Ls 1 087 519 jeb 33%, salīdzinot ar iepriekš plānoto finanšu apmēru. Līdz ar to kopējais VPK budžets šogad veido Ls 2 201 529.

Kancelejā kopējais atlīdzību fonds samazināts par 34%, tas nozīmē, ka visiem darbiniekiem alga tiks samazināta par 20%, kā arī tiks likvidētas 13 VPK štata vietas, informē VPK.

Arī Valsts prezidenta atalgojums atkārtoti tiks samazināts, šoreiz par 20% un turpmāk veidos Ls 2208. Iepriekš prezidenta alga tikusi samazināta par 8%.

VPK samazinās līdzekļus arī citās budžeta pozīcijās. Mazāk naudas tiks izlietots par precēm un pakalpojumiem: reprezentācijas izdevumiem, ziediem, telefonu izmaksām, degvielai, komunālajiem pakalpojumiem u.c.. Pusgada griezumā samazinājums būs 36% jeb Ls 193 673. Mazāk naudas būs valsts komisijām, vidēji samazinot finansējumu no 23-60%. Uz nenoteiktu laiku tiek atlikti arī kapitālie ieguldījumi Valsts prezidenta Jūrmalas rezidences reprezentatīvo telpu iekārtošanai, informē prezidenta kanceleja.

Valsts prezidents arī apņēmies samazināt izdevumus ārvalstu vizīšu laikā, arī lidojumiem un dzīvošanas izmaksas. Pašreiz VPK piešķirtais finansējums ārvalstu vizīšu nodrošināšanai ir Ls 370 000, kas ir par 50% mazāks nekā 2008.gadā. Ls 100 000 bija paredzēti ārvalstu vizīšu nodrošināšanai gada pirmajos 3 mēnešos, taču samazinot vizīšu skaitu un ar tām saistītās izmaksas, ar šo summu iztika piecu mēnešu laikā. Savukārt Ls 270 000 tiek plānoti ārvalstu vizīšu izmaksu nosegšanai atlikušajos gada mēnešos, piemēram, valsts vizītēm Tadžikistānā jūlijā, Azerbaidžānā augustā, darba vizītēm ASV septembrī, kā arī vēl citām ārvalstu vizītēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas