Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +20 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Zatlers aicina Dombrovski veidot valdību; Saeima par valdības apstiprināšanu lems trešdien

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība) otrdien nolasīja Valsts prezidenta Valda Zatlera rīkojumu, kurā viņš aicina Valdi Dombrovski (Vienotība) veidot jauno Ministru kabinetu. Saeima lems par uzticību V.Dombrovska izveidotajai valdībai ārkārtas sēdē, kas sasaukta trešdien plkst. 10.

V.Zatlers otrdien uzrunā jaunievēlētās Saeimas pirmajā sēdē paziņoja, ka plāno aicināt V.Dombrovski veidot nākamo valdību. Prezidents oficiāli varēja izdot rīkojumu par premjera amata kandidāta izvirzīšanu tikai pēc tam, kad tagadējā valdība būtu nolikusi pilnvaras.

Vēlāk pēcpusdienā S.Āboltiņa nolasīja premjera V.Dombrovska Saeimas deputātiem adresēto vēstuli, kurā viņš paziņoja, ka viņa vadītais Ministru kabinets noliek savas pilnvaras, taču turpinās pildīt pienākumus līdz jaunas valdības apstiprināšanai.

Par iepriekšējās valdības vadītāju V.Dombrovskis kļuva  2009.gada 12.martā.

Par Latvijas valdības vadītāju V.Dombrovskis kļuva sarežģītā laikā, kad Latvija atradās spēcīgā finanšu krīzē un bija nepieciešama pamatīga budžeta konsolidācija, lai varētu saņemt starptautisko aizdevumu. Budžeta deficīts tika samazināts par 500 miljoniem latu, griežot arī pensijas. Šī bija lieta, ko visvairāk pārmeta V.Dombrovskim un Jaunajam laikam, jo pŗn pirms pašvaldību vēlēšanām netika atklāts, ka finanšu taupība skars arī pensionārus, bet pēc vēlēšanām izrādījās citādi. Tiesa gan, pēc Satversmes tiesas sprieduma ieturēto pensiju naudu pensionāriem atmaksāja atpakaļ.

Kā ziņots, viņi uz Saeimas pirmo sēdi slimības dēļ nevarēja ierasties no Saskaņas centra ievēlētais deputāts Jānis Ādamsons. Drīz pēc 10.Saeimas pirmās sēdes atklāšanas parlamenta namu ģimenes apstākļu dēļ atstāja Klāvs Olšteins (Vienotība). Šo deputātu pilnvaras tiks apstiprinātas trešdien ārkārtas sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas