Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zatlers aicina skolās vienu mācību stundu veltīt 4.maija notikumiem

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien mudināja izglītības iestādes visā Latvijā veltīt vismaz vienu mācību stundu 4.maija notikumiem. Savu aicinājumu viņš arī izteicis izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei (ZZS) nosūtītajā oficiālajā vēstulē.

Vēstulē V.Zatlers norāda, ka notikumi pirms 20 gadiem, «kas aizsāka Latvijas valsts atjaunošanu, mainīja ikviena Latvijas cilvēka dzīvi. Neatkarības atgūšana bija un turpina būt visas Latvijas tautas uzvara, cilvēku vienotības un pilsoniskās gribas augstākais apliecinājums. 1990.gada 4.maijs bija Latvijas reālās valstiskās neatkarības atjaunošanas procesa pagrieziena punkts, un daudzu cilvēku līdzdarbošanās, spēja saliedēties kopēja mērķa labā un spēja pārvarēt grūtības ir Trešās Atmodas vērtības, kuras mums ir svarīgi šobrīd atcerēties».   

V.Zatlers raksta, ka jaunajai paaudzei nav savu atmiņu par šo trauksmaino laiku, viņiem tā ir vēsture. «Un vēstures zināšanas ir pamats, lai jaunieši novērtētu Latvijas neatkarības ceļu, brīvības cenu un nozīmi. Tāpēc, gatavojoties Neatkarības atjaunošanas 20.gadadienai, es aicinu Izglītības un zinātnes ministriju sekmēt Latvijas jaunatnes zināšanas un izpratni par 1990.gada 4.maija notikumu vēsturisko nozīmību, mudinot izglītības iestādes visā Latvijā veltīt vismaz vienu mācību stundu 4.maija notikumiem,» raksta Valsts prezidents.

Prezidents rosina skolēnus projektu nedēļas un citu pētniecisko darbu ietvaros apzināt tos Augstākās padomes deputātus, kuri nākuši no viņu novada vai reģiona, lai veicinātu padziļinātu vēstures un Trešās Atmodas laika notikumu izpratni.

Top komentāri

vesture
v
Latvijas vesture ir bijusi tragisam un ciesanu pilna, tas tiesa. Ir labi,ka Latvijas atjaunoja savu valstiskumu un neatkaribu, tacu pats tragiskakais ir tas, ka cilveki, kuri atjaunoja Latvijas valsts suverinitati, lielaka dala no viniem cies no Godmana un Skeles radita genocida. Jacer, ka Latviajs vestures macisana skolas notiks objektiva un ka jaunajai paudze macis to,ka pec Latvijas valsts neatkaribas atjaunosanas vietejie zagli, blezi ka Godmanis ar vina vadito LC bandu,ka Skele un vina vadita TP banda, ka daudzas citas partijas 20, gadu laika izlaupija Latvijas valsti, apzaga Latvijas iedzivotajus uzsaka nezeligu genocidu pret latviesu tautu, tos izmeta no majokiem, atstaja bez darba, bez socialajiem pabalstiem un valsti noveda bankrota, un sodiesas valsts Latvija ir nepieredzeta sapju un posta zeme i kada mes sodiem dzivojam.
grāmata
g
Ar to nepietiek ... Latviešu, Latvijas vēsture pēdejo simts gadu gājumā ir ļoti bagāta un detaļizēta. Ir arī ļoti daudz kas kvalitatīvs on objektīvs sarakstīts .. gan no vēsturniekiem no brīvalsts, trimdas un nesenajiem laikiem . Mums ir jāieved LATVIEŠU vēstures mācišanu kā atsevīšķu priekšmetu visās Latvijas skolās ... un tā beidzot visi varēsim zināt, kas mēs esam... un varēsim labāk spriest, ko darīt, kā rīkoties, kā uzstāties kā tauta.... saprotams ... ir cilvēki valdībā un ministrijās, kuri kaut ko šādu nevēlas redzēt ... un pret tādiem mums ir jācīnas... Nāk vēlēšanas ... varam sākt ko darīt lietas labā.
ērce
ē
Tieši gribēju teikt to, ko pateica "grāmata". Ar vienu datumu nepietiek, visās Latvijas skolās ir jāmāca Latvijas vēsturi kā atsevišķu priekšmetu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas