Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Zatlers: sēdei jāparāda nākamie lēmumi

Sēde parādīs, kādi būs nākošie lēmumi un kādos termiņos tie jāizpilda, otrdienas rītā LNT pārliecību pauda Valsts prezidents Valdis Zatlers. Pēc viņa iniciatīvas šodien sasaukta valdības ārkārtas sēde, kurā ziņojumus sniegs septiņi ministri. Sēdi translēs Latvijas radio un Latvijas televīzija. "Nebūsim ideālisti, šodienas sēde visu neatrisinās un nebūs galapunkts un rīt nesāksim dzīvot jaunu dzīvi, bet ministri vispirms ieklausīsies viens otrā, nevis ķīvēsies par to, kuram pienākas kāds papildus lats. Redzēt tieši šo kopainu, arī tas pietrūkst. Ko dara valdība kopumā." 

Viņš pauda, ka šobrīd sabiedrībā ir viena negatīva tendence, kad strukturālās reformas asociējas tikai ar algu samazināšanu, pensiju samazināšanu, bet pazūd racionālais kodols, kas tad būs labāk nākamajos gados. V.Zatlers uzskata, ka strukturālās reformas notiek, taču svarīgi ir zināt, kas ir bijis ar pozitīvu un kas ar negatīvu zīmi.

"Sabiedrība ir ar dažādiem mērķiem. Ierēdņi ir jānomierina un jāmotivē darbam, nozarē strādājošajiem jāsaprot, ka tas notiek viņu labā un nevis tā, kā ar 1.slimnīcas kolektīvu," sacīja V.Zatlers.

Viņš minēja, ka Bauskas konflikts parādīja, ka nav kaut kas kārtībā, jo ne slimnīcas personāls, ne pašvaldība, ne Bauskas iedzīvotāji nesaprata, kas notiek. Tas nozīmējot, ka reforma netiek vadīta kā vienots mehānisms. Prasmīgi vadot, krīzi var arī prasmīgi pārvarēt, sacīja V.Zatlers.

V.Zatlers arī norādīja, ka šobrīd budžets top nesamērīgi lēni un, viņaprāt, tas var draudēt ar "vienas nakts" lēmumiem.

"Budžets top nesamērīgi lēni, mūs vienīgais traucēja savstarpējie ķīviņi par sīkumiem. Budžets ir koalīcijas partiju lieta. Lai viņiem būtu priekšstats, kas tad notiek ar strukturālām reformām, tam paredzēta šodienas sēde. Laika ir palicis ļoti maz un jebkura vilcināšanās padarīs procesu grūtāku un mums var draudēt vienas nakts lēmumi, kas būs graujoši ne tikai sabiedrībai, bet arī politiskajām partijām. Tāpēc esmu sasaucis šodienas sēdi, lai lieta izkustētos – mums vajadzīgi skaidri zināmi terminēti lēmumi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas