Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Zatlers sola rosināt likuma grozījumus par ofšoru atklāšanu, ja šo ideju atbalstīs 10 000 cilvēku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
irēna
i
Negribi iesaistīties tad neparaksties,es parakstīšos ,jo vēlos labāku pārvaldi valstī.
prezīc
p
parakstījos. Tomēr man šķiet dīvaini, ka prezidents, kas nu pieteicis karu pret oligarhiem gaida sabiedrības parakstus, nevis pats iet un iesniedz likumprojektu Saeimā. Kaut kā sāk atgādināt Repšes glābšanas akciju - tolaik Einārs paprasīja, lai tauta samet milijonu. Jēga? Es Valdžas vietā negaidītu 10 tūkstošu parakstu.
revolvers
r
tad ko tad gaidām ? organizējamies un iesniedzam paši ......... tā jau uz Valda noteikto datumu un tik strauji ir grūti savākt 10 000 parakstus ............ paziņojums no Zatlera par šo tēmu tā diezgan neapdomāti nāca ............ nav ko cerēt ka viņš to izdarīs vajag pašiem to darīt .............
  • 0
  • 0
Raitis
R
ejiet un paraksties manabalss.lv, esiet sociāli aktīvi!
Teikums
T
Lai prezidents Zatlers sarosītos sniegt ko Saeimā, 10000 (nevis 153000) paraksti jāvāc par Sorosa naudiņām taisītā portālā, nevis Satversmes un LV likumos paredzētajā kārtībā - vai tā? Ne vairs Satversmes tiesas striktie spriedumi par parakstu notariālas apliecināšanas nepieciešamību kāds šķērslis ne kā...
J
Jā, tagad aiz Zatlera stavošie oligarhi spiedīs ārā Latvijas oligarhus. Un kāds vēl šīm iniciatīvām taisās noticēt? Nožēlojami.
Galvas dakteris
G
Bez naudiņas jau Zatlerītis neko neizdarīs, par dakterīti vien paliktu... Kas būtu daudz labāk, jo politiķis no viņa nekāds..
  • 1
  • 1
dr.
d
nosauc vārdus, ja tā apgalvo
  • 0
  • 1
dr.
d
nosauc vārdus, ja tā apgalvo
  • 0
  • 1
dr.
d
nosauc vādus, ja tā apgalvo
  • 0
  • 1
krabis
k
Igaunijā darbojas līdzīga norma un, cik zināms, viņiem tādu problēmu kā pie mums nav.
Dr. Karlis I. Abolins
D
Divaini, vai patiesam Latvija nav neviens cilveks, kurs zina, ka tikt gala ar ofsoriem. Ta ka tada specialista Riga laikam nav tad pastastisu (par baltu vleti, citas zemes par dargu naudu) ka tas jadara. Tiktalu vienam no komentetajiem ir taisniba, kad attiecigas ofsoru valstis, vietas, uz inormacijas pieprasijumu, kurs ir patiesais labuma guvejs, faktiski neatbildes. Tamdel, lai izbeigtu darbibas ar ofsoriem rikojas plnigi citadaki. Proti, visus darijumus ar ofsoriem, kuri nav vajadzigi (protams, lai noteiktu, kuriem darijumiem ir nepieciesami ofsori - tur vajadzigas zinasanas banku un darijumu joma), apliek ar 100% transakciju nodokli. Un viss. Ofsoru variants pazustu jau gada laika - un labi pilditos Latvijas budzets ar nodokliem.
pmlks > Barons
p
neviens jau netaisās prasīt, patiesā labuma guvēju atklāt kaut kādā mistiskā ārvalstī :) vienkārši, ja Mr. Barons ar savu Latvijas Republikā reģistrēto SIA, kuras vairāk nekā 25% kapitāldaļu piederēs ārvalstī reģistrētai kompānijai, kura netiek kotēta biržā, atnāks un pieteiksies kādas pašvaldības vai valsts tenderī, vai vēlēsies nomāt kaut ko no tām, tad Mr. Baronam skaidrā latviešu valodā palūgs aizpildīt anketu, kurā būs jāatbild uz jautājumu par patiesā labuma guvēju šim "ofšoram", vajadzības gadījumā lūgs iesniegt kādus papīrus - akciju srtifikātus, kapitāldaļu sarakstus utt. Tāpat kā tas notiek šobrīd visās LR bankās
Barons
B
Kāds naivums. Ir tik daudz shēmas, lai nekas tāds nekur neizpeldētu. Ja pieņemtu šādu likumu, tad tas tikai liktu nedaudz vairāk piepūlēt smadzenes. Vai, piemēram, Lemberga gadījumā kādam ir izdevies kaut reizi nokļūt līdz patiesajai lietas būtībai? Protams, ka ne. Un tas arī nekad neizdosies.
  • 0
  • 0
Andrītis
A
"No publiski pieejamās informācijas izriet, ka 7413 EUR mājas lapas manabalss.lv izveidošanai piešķīris Sorosa fonds Latvija "
Nu gan...
N
Nu un kas? Lembergs maksā, Škēle maksā, Šlesers maksā! Lai maksā!
  • 4
  • 0
masad
m
ir labie oligarhi un sliktie!
  • 2
  • 4
camel
c
Valsts pasūtījumu nevarētu saņemt kompānija, Vai ierēdņi pieņemt lēmumu par šādu kompāniju, kam ir nezināmi īpašnieki!!! .
Barons
B
Kāds absolūts naivums. Pat ja pieņemtu likumu, ka jāatklāj ofšoru patiesie īpašnieki, kā gan to varēs realizēt? Ja tas būs pretrunā ar tās valsts likumiem, kurā atrodas ofšors, tad Latvija varēs prasīt kamēr slikti paliks, bet atbildes nebūs. Tas ir viens no ofšoru pamatprincipiem, slepenība jeb konfidencialitāte. Šis Zatlera piedāvājums ir pliks populisms. Tāpat kā Zatlera solījums Krievijai nokārtot bezvīzu režīmu ar Eiropas Savienību.
aktīvists
a
4 gadus guļ un paraksta prettiesiskus likumus, bet tagad te briesmīgi sarosījies
Jukums
J
Eju parakstīties!
@
@
Ja pietrūkst tikai tava balss, tad rīt jau viss būs savākts. PAR
par godigu Latviju
p
Loti pareizi! Es parakstisos!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas