Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ZRP: Par Krājbankas administratoru jāieceļ politiski neitrāls kandidāts

Lai nodrošinātu politiski neitrāla Latvijas Krājbanka maksātnespējas procesa administratora izvēli, Zatlera Reformu partijas (ZRP) 11. Saeimas frakcija aicina Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) konkursa kārtībā iecelt par administratoru politiski neitrālu kandidātu no  starptautiskas auditorkompānijas, kas nav saistīts ne ar vienu politisko spēku Latvijā, un kas atbilst nepieciešamajiem profesionālajiem kritērijiem, tādejādi mazinot interešu konflikta iespējamību, portālu informēja ZRP pārstāve Daiga Holma.

ZRP uzskata, ka situācijā, kad bankā notiek izmeklēšanas process, sabiedrībai ir jābūt pārliecībai par to, ka šī amata kandidāts ir nesaistīts ar iespējamu politisku,  ekonomisku, vai personīgu interešu lobēšanu.

"Starptautiskas auditorkompānijas maksātnespējas administratora piesaiste dotu ne tikai lielāku sabiedrības uzticamību procesa caurspīdīgumam, bet arī nodrošinātu potenciālā maksātnespējas administratora starptautiskās pieredzes pienesumu," teic ZRP deputāti.

Jau ziņots, ka pēc konsultācijām, tostarp ar tiesībsargājošajām institūcijām, piektdien tika pieņemts lēmums par Latvijas Krājbankas maksātnespējas administratoru virzīt Intu Goldmani. FKTK pirmdien iesniedza Rīgas apgabaltiesā lūgumu lemt par Inta Goldmaņa apstiprināšanu par AS Latvijas Krājbanka maksātnespējas procesa administratoru, Dienai pavēstīja FKTK.

Kā vēstīts, Goldmanis savus pienākumus realizēs kopā ar zvērinātu auditoru kompāniju SIA Deloitte Latvia, kam ir pieredze tāda maksātnespējas procesa realizēšanā, kura rezultātā tika atjaunota kredītiestādes maksātspēja AS Rīgas Komercbanka, kā arī komercbankā Paritāte. Maksātnespējas administratoram juridisko atbalstu sniegs advokātu birojs Varul.

FKTK nolēma atsaukt iepriekš pausto lūgumu apstiprināt par Latvijas Krājbankas maksātnespējas procesa administratoru Aigaru Lūsi, jo viņš politiskā spiediena dēļ nevarēšot kvalitatīvi veikt darba pienākumus.

Kā norādīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), šaubas par Lūša kandidatūras atbilstību Latvijas Krājbanka administratora amatam veido publiski pieejamā informācija par viņa iepriekšējo profesionālo darbību un tiesībsargājošo iestāžu atzinums, kas ir klasificēts.

FKTK iepriekš izvirzīja Lūša kandidatūru administratora amatam, jo uzskatīja šo kandidātu par profesionāli atbilstošu, taču pēc tam tika saņemta papildu informācija no tiesībsargājošajām institūcijām, un šī kandidatūra tika atsaukta.







Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas