Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

ZZS ar Straujumu pārrunās Matīsa demisijas pieprasīšanu un situāciju airBaltic

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji pirmdien, 9.novembrī, plkst.10 tiksies ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) un lūgs viņu izskaidrot gan satiksmes ministra Anrija Matīsa (Vienotība) demisijas pieprasīšanu, gan situāciju saistībā ar nacionālo lidsabiedrību airBaltic.

To šodien pēc ZZS frakcijas sēdes žurnālistiem sacīja frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Viņš norādīja, ka nākamā satiksmes ministra kandidāta virzīšana jāveic Straujumai un Vienotībai, taču solīja rūpīgi vērtēt gaidāmo ministra amata pretendentu.

ZZS valdes un frakcijas tikšanās laikā ar Straujumu viņai tikšot prasīts skaidrojums par "pilnu ainu".

Brigmanis atzina, ka viņš savā praksē neatceras gadījumu, kad šādā situācijā premjerministrs atlaiž no amata savas partijas pārstāvi. Parasti iekšējās domstarpības tiek risinātas rafinētāk, piebilda politiķis. ZZS frakcijā šāds Straujumas solis bijis pārsteigums.

Attiecībā uz 80 miljonu eiro ieguldīšanu airBaltic ZZS frakcijas pārstāvjiem esot jautājumi, bet neesot pieejama nepieciešamā informācija. No nākamā satiksmes ministra ZZS gribēšot uzzināt, kādu risinājumu redz situācijai, kurā nonākusi airBaltic.

Koalīcijas stabilitāte ir Straujumas un Vienotības ziņā, piebilda Brigmanis, norādot, ka no ZZS nekādas aktivitātes šajā jautājumā nav gaidāmas.

Kā ziņots, Straujuma pieprasījusi satiksmes ministra demisiju, aģentūrai LETA pavēstīja Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Iemesls demisijas pieprasīšanai ir ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamajām rīcībām valsts nacionālās aviokompānijas airBaltic attīstībai, kā arī uzraudzības trūkums par aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas.

Jau ziņots, ka valdība vakar atbalstīja Prudentia atrasto nacionālās aviokompānijas airBaltic finanšu investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš par 52 miljonu eiro ieguldījumu iegūs 20% airBaltic akciju. Savukārt valsts aviosabiedrībā ieguldīs 80 miljonus eiro.

Iepriekš Matīss bija paudis viedokli, ka nacionālās drošības apsvērumu dēļ nebūtu vēlams izvēlēties šo konsultanta Prudentia atrasto airBaltic investoru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas