Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ZZS deputāti lielākoties noraida ideju par koalīciju ar Saskaņu; Kalnozols konkrētu atbildi nesniedz

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti lielākoties noraida iespēju pēc vēlēšanām veidot koalīciju ar partiju Saskaņa, savukārt zaļzemnieks Valdis Kalnozols tiešu atbildi pagaidām nesniedz, reizē norādot, ka par sadarbību nevar spriest, ja nav vienošanās par kopīgu mērķi.

Parlamentārietis Kārlis Seržants (ZZS) aģentūrai LETA norādīja, ka neredz un noraida iespēju pēc vēlēšanām strādāt koalīcijā ar Saskaņu. Politiķis norādīja, ka ir lietas, kam Saskaņa nav varējusi tikt pāri - savulaik esot īstenota "cīņa par divvalodību", partijas politikā esot redzams atbalsts Krievijas prezidenta Vladimira Putina politikai, kā arī esot problēmas ar okupācijas skaidru atzīšanu.

Vaicāts par to, ka Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze (ZZS/Latvijai un Ventspilij) ir izteicies, ka viņš personīgi neiebilst pret sadarbību ar Saskaņu, Seržants atbildēja, ka pozitīvi novērtē to, ka Daudzem nav iespējas vienpersoniski izlemt šo jautājumu.

Savukārt Kalnozols, taujāts par koalīcijas veidošanu ar Saskaņu, no vienas puses norādīja, ka pagaidām nevēlas uz to atbildēt, bet, raugoties kopumā, deputāta skatījumā Saeimā esot par daudz sašķeltības un partiju. Būtiskākais jautājums attiecībā uz iespēju sadarboties ir tas, vai politiskajiem spēkiem ir kopīgs mērķis. Deputātā skatījumā Saskaņai pašlaik neesot nodefinēts mērķis, tāpēc parlamentārietim ir grūti atbildēt un viņš "melotu, ja sacītu, ka ir par vai pret".

Kalnozols uzsver, ka atbalstītu tos spēkus, kam "būtu kopīgi mērķi par labklājīgas, latviskas un zaļas Latvijas nodrošināšanu bērnu bērniem". Reizē politiķis piebilda, ka šajā gadījumā nerunā par koalīcijas veidošanas iespēju. "Ja esi ar kopīgiem mērķiem, es ar tevi sēdēšu kopā," piebilda politiķis.

Daudzes partijas biedrs Jānis Vucāns (ZZS/Latvijai un Ventspilij) akcentēja, ka ir tajās pašās pozīcijās kā ZZS premjera amata kandidāts, pašreizējais valdības vadītājs Māris Kučinskis un ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, ka kopīga valdība ar Saskaņu nav iespējama. Tam par iemeslu ir arī Saskaņas savā laikā paustā pozīcija jautājumā par otro valsts valodu. Latvijai un Ventspilij partijai ir sadarbības līgums ar ZZS, tāpēc tās pārstāvjiem ir saistoša pozīcija, ko pauž premjera kandidāts un frakcijas vadītājs, norādīja Vucāns.

Arī deputāti Andris Bērziņš (ZZS) un Inese Aizstrauta (ZZS) norādīja, ka atbalsta Brigmaņa un Kučinska pausto noraidošo pozīciju pret iespēju veidot koalīciju ar Saskaņu.

Kā ziņots, ZZS pēc vēlēšanām solījusi neveidot koalīciju un valdību ar partiju Saskaņa.

Top komentāri

Fakts
F
Kalnozols ir gļēvulis, ja nespēj atbildēt!
Jūrmalā ZZS un Saskaņa ir saskaņā
J
Saeimā ZZS tēlo labiņos. Tajā pašā laikā Jūrmalā ZZS neveidoja koalīciju ar latviskajām partijām, bet ar Saskaņa ir saskaņu, jo tur ZZS ir kopīgas intereses ar krievu bagātniekiem
Kalnozols ir nācijas kauns un negod
K
Rupjš, vulgārs, sekls, tukšs, ļauns, plēsonīgs, varaskārs, izvirtis, melīgs, nepatiess, neuzticams, ārišķīgs, stulbs, aprobežots, provinciāls, mantkārīgs, un nekā laba šajā urodā pat ar lupu atrast nevar. Var tikai apbrīnot tos, kas spēj šā pitekantropa tuvumā atrasties un to panest.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas