Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ZZS "jaunās politikas sludinātājiem" pārmet solījumu neturēšanu

"Jaunās politiskās partijas jau pašā sākumā nodevušas savus iepriekš plaši deklarētos principus un vēlētājiem dotos solījumus par "efektīvas un kompaktas" valdības nepieciešamību," uzskata ārpus sarunām atstātās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

ZZS veltīja pārmetumus Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP), kuras novilkto "sarkano līniju" dēļ aizejošās valdības premjera partijai draud palikšana opozīcijā, paziņojumā medijiem atgādināja konkurentu dotos solījumus vēlētājiem, proti: "JKP pirms 13. Saeimas vēlēšanām solīja ministriju apvienošanu - esošo 13 ministriju vietā izveidojot astoņas spēcīgas ministrijas, savukārt KPV.LV līderis Artuss Kaimiņš aizstāvēja efektīvas un rīcībspējīgas valdības nepieciešamību, kas sastāvētu no sešiem ministriem un premjerministra, kā arī aicināja mainīt valsts pārvaldes modeli, izveidojot sekretariātus konkrētu uzdevumu izpildei. Sarunās par Jaunās Vienotības pārstāvja Krišjāņa Kariņa valdības izveidošanu ne JKP, ne KPV.LV nav uzstājušas uz iepriekš deklarētajiem principiem par valdības locekļu un līdz ar to ministriju skaita samazināšanu, tā vietā atbalstot līdzšinējo valdības modeli ar 13 ministriem un premjerministru."

"Šāda atkāpšanās no principiem par labu iespējai iegūt amatus valdībā liek ar bažām raudzīties uz to, kā partijas, kuras sludināja jaunu politiku un stingrus darbības principus, spēs izpildīt citus sabiedrībai iepriekš dotos solījumus, piemēram, tik aktuālo jautājumu par obligātās iepirkuma komponentes likvidēšanu jau no šā gada vai plāna 3x500 realizāciju," izteicās Krauze.

ZZS pauda cerību, ka valdības veidošanas sarunās iesaistītie Latvijas politiskās vides jaunpienācēji - JKP un KPV LV - turēšoties pie pašu deklarētajiem principiem, nevis vilks "jaunas sarkanās līnijas".

Jau vēstīts, ka tieši JKP iebildumu dēļ zaļzemnieki, kuriem 13. Saeimas vēlēšanas bija visai neveiksmīgas - iegūti vien 11 mandāti - palikuši ārpus valdības veidošanas sarunām. 

Pirmdien Valsts prezidents Raimonds Vējonis oficiāli aicināja Krišjāni Kariņu no Jaunās Vienotības sastādīt Ministru kabinetu. Vējonis konkrētu termiņu neminēja, bet izteicās, ka balsojumam par uzticību Kariņa valdībai jānotiek šomēnes.

Top komentāri

sile
s
Kviekšana no bailēm palikt bez siles.
Z Līvmane
Z
Viens solījums ir izpildīts, ZZS pasēdēs opozīcijā!
replika
r
Krauze laikam nav dzirdējis, ka politika ir kompromisu māksla, bet savu galveno solījumu JKP turēja un tāpēc ZZS vairs nebūs koalīcijā. Ja ZZS vēl grib atgriezties politikā, tai jātiek vaļā no Lemberga ietekmes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas