Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

ZZS Liepājas partijas draudzēšanās ar PLL “absolūti nesatrauc”

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
čangals
č
Lai gan patlaban iespēja ārvalstniekiem iegādāties savā īpašumā lauksaimniecības un meža zemes ir ierobežota, arvien vairāk īpašumu Latvijā nonāk citu valstu pilsoņu rokās, un šā gada pirmajā pusē citu valstu juridiskās un fiziskās personas kopumā iegādājušās aptuveni 15 000 hektāru zemes, visvairāk Ludzas un Rēzeknes novados, sestdien raksta "Neatkarīgā". Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs aicinās Eiropas Komisiju par trim gadiem pagarināt lauksaimniecības zemju pārdošanas ierobežojumu termiņu. Patlaban likumā Par zemes privatizāciju lauku apvidos ir noteikts, ka no 2004.gada 1.maija līdz 2011.gada 1.maijam Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pilsoņiem un ES dalībvalstīs reģistrētām juridiskām personām ir ierobežojumi lauksaimnieciski izmantojamās zemes un mežu iegādē Latvijā. ES dalībvalstu pilsoņiem vismaz trīs gadus pastāvīgi jānodzīvo Latvijā un jānodarbojas ar lauksaimniecību kā pašnodarbinātiem zemniekiem. Taču turpat likumā atrunāts, ka zemi var nopirkt uzņēmumi, kuru pamatkapitālā vairāk nekā puse pieder fiziskām vai juridiskām personām no valstīm, ar kurām Latvija noslēgusi starptautiskus līgumus par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību, ko Saeima apstiprināja līdz 1996.gada 31.decembrim. Lauksaimnieki ir nobažījušies, ka pēc gada, kad ārvalstu pilsoņiem nebūs ierobežojumu zemes iegādē, Latvijas laukus, pļavas, tīrumus un mežus izpirks ārzemnieki un Latvijas zemnieki būs spiesti nomāt zemi no svešzemniekiem. Tiesu administrācijas Zemesgrāmatu departamenta rīcībā esošā informācija liecina, ka šā gada pirmajā pusē ārvalstniekiem oficiāli pārdoti aptuveni 14 826 hektāri zemes, to skaitā Ludzas novadā 1663 hektāri, Rēzeknes novadā 1204 hektāri. Arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija uzsver, ka pieaug to platību apjoms, kas pieder citu valstu juridiskajām un fiziskajām personām. RAPLM sagatavotajās Zemes politikas pamatnostādnēs 2008.-2014.gadam teikts, ka no 2002.gada otrās puses līdz 2007.gada pirmajai pusei citu valstu juridiskām un fiziskām personām piederošās zemes platības palielinājušās par 116 070 hektāriem. Vislielākais šo personu īpašumā esošo zemju pieaugums vērojams Ludzas rajonā, kur šajā laika posmā citu valsts juridiskajām un fiziskajām personām piederošo zemju platību īpatsvars pieaudzis par 8,8%. Valsts reģistru un informāciju sistēmu turētāju rīcībā nav informācijas par citu valstu personām piederošo zemju kopplatību un to īpatsvaru, lai izdarītu secinājumus par šo personu ietekmi zemes izmantošanā, uzsver RAPLM.
es
e
Liepāja nesen ieradās Lembergs un vienojas ar Seseku, ka liepājnieki būs PLL sadarbības partneri, jo plāno pāc 2.oktorbra veidot šādu biznesa komplektu - ZZS+ PLL+ SC. Lai maldinātu vēlētājus vakar TV Lembergs paziņo, ka būšot - Vienotība + SC. Lembergs ir un paliek sev uzticīgs, jo ļoti nevēlās sēdēt un turpina spēlēt "lielo spēli".
džokers
d
Redzeju ko "saimnieki sava zeme" ir atstajuši pec sporta pasakuma Jelgava "Daugavas" stadiona..... ARPRATS!!!! Viss piedi...sts, pudeles ar LZP un ZZS simvoliku, čipšu pakas, cigarešu paciņas, izsmeķi... Ta ir ista ZZS sejs!
es
e
Partiju mērgļi var parakstīt ko vien vēlas . Balsos iedzīvotāji un izvēlēsies , par ko balsot. Cerams , ka tie nebūs Latvijas izzadzēju apvienība PLL ar Sesku vai bez . TAUTA , varas un naudaskārie partiju staiguļi aizvedīs mūs Krievijas apskāvienos , jo pārdot Latviju , lai piebāztu kabatas , viņiem tas ir bizness . Mīļie , domājiet , par ko balsot.
ērce
ē
ja jūs, ZZS, pēc vēlēšanām sabiedrosieties ar PLL, dabūsiet dakšas pakaļās
Guntis
G
buutu gan satraucies - ZZS popularitaate Kurzemee, da i visaa Latvijaa kritiisies.
viss skaidrs
v
Tas jau sen noprotams, ka ZZS un PLL ir noslēguši pirmsvēlēšanu vienošanos - vienam pret otru nevērsties, sadarboties un pēc vēlēšanām formēt valdību...līdz ar to Brigmaņa nesatraukšanās ir ļoti loģiska
Denisa
D
Liepājas partija protams jau zaudējusi savu senāko spozmi, tomēr vienošanās ar Par Labu Latviju ir nopietns signāls. Nākas secināt, ka Par Labu Latviju vēlēšanās gūs labus rezultātus un ja pārlasa visu partiju sarakstus, tad jāatzīst, ka saraksts ar cilvēkiem viņiem arī ir visspēcīgākais. Sesks izdara pareizo izvēli. tas arī viss secinājums.
Ha ha ha
H
seskis grib ielīst visos duduļos, bet Latvijā nedrīkst pie varas atkal nonākt bijusī zagļu kliķe, tai skaitā arī seskis.
no IR
n
Pie Seska kabineta iesaku piekārt paziņojumu: Apmācu mīlas mākslā. Lēti.
Latviesiem Ir tikai 2 iespejas
L
Latviesiem ir tikai divas iespejas: 1) Dombrovskis un Vienotiba 2) Visu Latvijai
Lelle
L
Kapēc lai veco komuņagu Brigmani tas satrauktu?! Vecie kretīni kopā ar Ušurbjiem pēc vēlēšanām Latviju notirgos vaņuškām...Tur nu es piekrītu Ēlertei: šoreiz būs jāizvēlās starp orientāciju uz rietumu demokrātiju vai stulbajiem krieviem.
prahtweeders
p
Tad tāpēc vakardienas NRA Avotiņš,kā ar mietu pa galvu dabūjis,otrajā lappusē mauroja kā Romas kristiešu moceklis un saukāja par mēsliem visus,kas negrib cienīt Pujatu.Interesanti būtu vien zināt,kura baznīca tagad tiks aplaimota ar jaunpiegrieztajiem kristusbērniņiem Lembergu un Brigmani. ZēZiStu mīļotājiem tas ir skaidrs mesidžs,ka Ventspils pašbrūvētā vietā viņiem nu iesaka izvēlēties tīru krievu mantu no Maskavas forštates.
Vika
V
Man tas liekas pozitīvi, ka partijas sadarbojas, un es novēlu, lai viņas to turpinātu konstruktīvā gaisotnē arī pēc vēlēšanām. Šajās vēlēšanās jau vairs nav tik daudz sarakstu, cik iepriekš, un nav arī vajadzīga uz katriem 2 latviešiem vien partija.
Vuarzazi
V
Bijuse koalīcija (TP, ZZS, LPP/LC, T+B +LNNK) Panāca 51% inflāciju/pirkt spejas sabrukumu 4.5 gados (sept.2004-marts 2009) 2004.g. 200 latu pirkt spēja => 2009.g. 302 latu pirkt speja TP vel sola devalvaciju = tiešu pirkt spējas samazināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas