Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ZZS noslēdz līgumu ar Lemberga partiju

Zaļo un zemnieku savienība atkārtoti uz vēl četriem gadiem trešdien noslēdza sadarbības līgumu ar reģionālo partiju Latvijai un Ventspilij.

Līgumu parakstīja Latvija Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis, Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs Augusts Brigmanis un partijas Latvijai un Ventspilij priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

R.Vējonis uzsvēra, ka sadarbība aizvadītajos četros gados bija laba un tāpēc nolēma to turpināt. A.Lembergs, atbildot uz jautājumu, teica, ka galīgo lēmumu, vai kandidēs vai ne Saeimas vēlēšanās, paziņos 22.jūlijā preses konferencē Ventspilī. Viņš arī vēlreiz izmantoja iespēju uzsvērt, ka ir bijusi produktīva, vienkārša un efektīva sadarbība ar premjeru Valdi Dombrovski (JL), kas bazējās uz veselo saprātu. Taču nākamajā Saeimā Jaunais laiks jau  Vienotībā būs kopā ar Pilsonisko savienību, kas "var kļūt par nākamā parlamenta risku".

Līgums paredz partiju darbības saskaņošanu daudzos jautājumos, piemēram, par valstiski svarīgu amatpersonu izvirzīšanu un apstiprināšanu, par uzticības balsojumu valdībai, kā arī par izmaiņām valdību veidojošajā koalīcijā. Partijas arī apņemas saskaņot viedokļus par valsts budžeta likumu un tā grozījumiem, par normatīvajiem aktiem, ar kuriem valsts uzņemas starptautiskas finansiālas saistības, kā arī likumiem, kas skar nodokļu politiku, par Eiropas Savienības fondu un citu ārvalstu finanšu palīdzības jautājumiem.

Partiju sadarbības rezultātus regulāri izvērtē partiju priekšsēdētāju un to izvirzīto pārstāvju sanāksmēs, paredz līgums.

Partiju vienošanās dokumentā ir norādīti vairāki mērķi, uzsverot, ka "mums ir jābūt saimniekiem savā zemē". Tāpat arvien lielāku nozīme lēmumu pieņemšanā ir jāpiešķir pašvaldībām un jāveicina valsts un pašvaldību sadarbība.

Jāpastiprina arī cīņa pret valsts iestāžu politizāciju un šo resursu izmantošanu partiju politisko mērķu sasniegšanā, ar ko vispirms ir domātas tieši tiesībsargājošās iestādes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas