Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

ZZS tieslietu ministra amatam iesaka tēvzemieti Bērziņu, atbalstītu arī PS virzīto Sakni

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) tieslietu ministra amatam iesaka bijušo ministru "tēvzemieti" Gaidi Bērziņu, savukārt veselības ministra amatā atbalstītu "Pilsoniskās savienības" virzīto Antru Sakni, žurnālistiem pēc ZZS valdes sēdes pastāstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņš paskaidroja, ka par Tieslietu ministrijas vadību šāds lēmums pieņemts, lai noņemtu jebkādas aizdomas par ZZS iespējamo ieinteresētību sev lojālā tieslietu ministrā.

Savukārt par ārlietu ministra posteni ZZS pārstāvji pirmdien tikušies ar jau iepriekš medijos minēto kandidātu Aivi Roni un pēc šīs tikšanās secinājuši, ka viņš būs piemērots kandidāts šim amatam.

"Viņam tomēr ir liela diplomātiskā pieredze," teica politiķis, apstiprinot, ka ZZS pēc iekšējās apspriedes vienojās, ka šis varētu būt pretendents, ko apvienība atbalstītu Ārlietu ministrijas vadībai.

Runājot par plānotās Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) turpmāko likteni, Brigmanis gan pastāstīja, ka attiecībā uz to ZZS tomēr ir savas ieceres. Apvienība pirmdien notiekošajā koalīcijas sanāksmē rosinās valdības vadītāju Valdi Dombrovski ("Jaunais laiks") pagaidām līdz vēlēšanām tomēr atlikt ministrijas reorganizāciju un tās politisko vadību uzticēt pašreizējam Kocēnu novada domes priekšsēdētājam Vitautam Staņam (ZZS), kurš savulaik bijis arī Valmieras rajona vadītājs.

Neko vairāk un sīkāk ZZS pārstāvis par kandidātiem nekomentēja, tostarp arī par strīdīgajām sarunām attiecībā uz tieslietu ministra portfeli.

ZZS valdes sēdē piedalījās arī tās sadarbības partijas līderis un smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš arīdzan bija visai izvairīgs komentāros par ZZS iespējamo ieinteresētību Tieslietu ministrijas vadībā.

"Kā man Tieslietu ministrija var palīdzēt?" retoriski ar pretjautājumiem uz žurnālistu interesi reaģēja Lembergs, nodēvējot tās vien par fantāzijām. Izteikumus par ieinteresētību attiecībā uz Uzņēmumu reģistru Lembergs komentēja, tikai sakot, ka "Tieslietu ministrija ne ar kādiem reģistriem nenodarbojas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas