Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bolt samazina skrejriteņu ātrumu visos Rīgas parkos

Vadošā Eiropas mobilitātes platforma Bolt no šodienas ierobežo maksimālo skrejriteņu ātrumu no 25 km/h līdz 15 km/h visos Rīgas parkos, dārzos un skvēros.

Automātiskais ātruma ierobežojums ieviests Esplanādē, Vērmanes dārzā, Grīziņkalnā, Ķengaraga parkā, Ziemeļblāzmas parkā, Mārupītes parkā un Skulptūru dārzā un vēl 41 Rīgas dārzā, parkā un skvērā, lai visi satiksmes dalībnieki, it īpaši bērni un gājēji, varētu justies droši.

“Lai iedzīvotājiem un pilsētas viesiem pārvietošanās pa pilsētas parkiem un dārziem būtu draudzīgāka un drošāka, Bolt lietotnes GP sistēmā esam atzīmējuši vietas, kurās skrejriteņi automātiski samazinās ātrumu,” stāsta Eimantas Balta, Bolt reģionālais skrejriteņu pakalpojuma vadītājs Baltijā. Septembra sākumā Bolt jau ieviesa automātisko ātruma samazinājumu kultūras un atpūtas parkā Mežaparks, Rīgā, kā arī ierobežoja elektrisko skrejriteņu pārvietošanās ātrumu pie lielākās daļas skolu un bērnudārzu visā Latvijā līdz skrejriteņu sezonas beigām.

Braucot caur Rīgas parkiem un skvēriem, Bolt aicina braucējus būt uzmanīgiem, vērīgiem un pievērst uzmanību kājāmgājējiem. Tāpat braucēji aicināti neizmantot maksimālo pieejamo skrejriteņa ātrumu, kur tas atļauts, bet gan izvēlēties pārvietošanās ātrumu atbilstoši situācijai. Pirms brauciena uzsākšanas katram braucējam lietotnē tiek piedāvāts iepazīties ar Drošības rīkiem. Lai tiem piekļūtu, lietotājiem jāpārslēdz Bolt lietotne uz skrejriteņu režīmu un ekrāna apakšējā labajā pusē jāizvēlas vairoga ikona. Drošības rīkos ietverta informācija ar drošības padomiem, pieejams “iesācēja režīms”, kas ļauj ierobežot maksimālo ātrumu, kā arī atrodama informācija par vietējiem noteikumiem, kas saistīti ar mikromobilitāti pilsētā.

Bolt elektrisko skrejriteņu maksimālais ātrums ierasti ir 25 km/h. Būtiski atcerēties, ka skrejriteņu noma ir pieejama no 18 gadu vecuma un vienlaicīgi uz skrejriteņa drīkst būt tikai viens cilvēks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas