Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgas nami, iespējams, aizdevuši pašvaldības līdzekļus privātpersonām

Pašvaldības SIA "Rīgas nami", iespējams, aizdevuši pašvaldībai piederošus līdzekļus privātpersonām, šodien žurnālistiem pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Diena.lv jau ziņoja, ka pagājušā nedēļā atstādināta "Rīgas namu" valde - valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs (GKR) un valdes loceklis Almers Ludviks (GKR), jo uzņēmumā veikti augsta riska darījumi, kas saistīti ar uzņēmuma brīvajiem līdzekļiem. Darījumi bijuši sarežģīti, un, tos veicot, pašvaldības kapitālsabiedrība sadarbojusies ar uzņēmumu "Zeus", kura pamatkapitāls esot tikai 2000 latu.

"Rīgas namu" valdes locekļi šādus darījumus esot veikuši, jo vēlējušies, lai uzņēmums gūst papildu peļņu. Tomēr Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) pauda bažas, ka tādējādi valdes locekļi varētu būt pārkāpuši savas pilnvaras.

Ušakovs šodien norādīja, ka pārbaude uzņēmumā turpinās. Tā noslēgsies nākamnedēļ, un pēc iepazīšanās ar izmeklēšanas rezultātiem pašvaldībā tiks lemts, vai pret amatpersonām vērsties tiesībsargājošajās iestādēs.

Uz jautājumu, vai konstatētie pārkāpumi neliecina par uzņēmumu valdes kompetences trūkumu, ieceļot tos pēc politiskās piederības, nevis atklātā konkursā, Ušakovs atbildēja, ka "Rīgas namiem" neesot problēmu ar saimniekošanu, bet gan tikai ar konkrētiem darījumiem.

"Rīgas namiem" iecelta pagaidu valde - Ilze Spūle, kura pildīs valdes priekšsēdētājas pienākumus, un Vineta Verika, kurai būs jāgādā par uzņēmuma saimniecisko darbību.

"Rīgas nami" ir Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība. "Rīgas namu" galvenie darbības virzieni ir īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un apsaimniekošanas, kā arī kultūras pasākumu nodrošināšana Melngalvju namā, kino "Splendid Palace", "Rīgas Mākslas telpā" un Rīgas Kongresu namā.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem uzņēmuma pamatkapitāls ir 69 333 045 lati. Pērn "Rīgas namu" apgrozījums bija 2 502 144 lati, kas bija par 134 185 latiem vairāk nekā 2010.gada apgrozījums. 2011.gadā uzņēmums strādāja ar 64 538 latu peļņu, kas bija par 38 736 latiem mazāka nekā 2010.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 103 274 latus. 2011.gadā uzņēmumā strādāja 137 darbinieki.

Kavacs "Rīgas namu" valdes priekšsēdētāja amatā strādāja no 2010.gada augusta, šajā amatā nomainot Andri Lāci, kuru no amata atbrīvoja toreizējais Rīgas vicemērs, uzņēmuma kapitāldaļu turētājs Ainārs Šlesers. Savukārt Ludviks valdē darbojās no 2010.gada februāra.

Kā ziņots, šī gada jūnijā "Rīgas namu" valdes locekļa amatu pameta bijušais iekšlietu un tieslietu ministrs Mareks Segliņš. Šādu lēmumu Segliņš skaidroja ar vēlmi novērst interešu konfliktu savā darbībā - viņš atjaunojis zvērināta advokāta praksi, taču likums to neļauj apvienot ar valdes locekļa amatu.

Jautāts, vai amata pamešanas pamatā nav politiski iemesli un nesaskaņas, Segliņš atzina, ka "nav dūmu bez uguns", tomēr sīkāk nekomentēja, norādot, ka ar politiku nenodarbojas jau divus gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas