Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas siltums sāk masveidā atlaist darbiniekus

Zaudēta iepirkumu konkursa dēļ AS Rīgas siltums sākusi masveidā atlaist darbiniekus, svētdien vēstīja raidījums LNT Ziņas.


"Kopumā tiks atlaisti 170 darbinieki - pirmajā piegājienā 53, otrajā 119 darbinieki,” neslēpj Rīgas siltuma pārstāve Agnese Bušta.

2015. gadā Valsts kontrole veikusi revīziju pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP), pēc tās iesakot ēku iekšējo siltumapgādes sistēmu tehniskās apkopes nodrošināšanai organizēt iepirkumu konkursu. Piedāvājumus iesnieguši vairāki uzņēmumi, bet Rīgas siltuma iesniegtais piedāvājums neesot izskatīts, jo neesot pareizi iesniegts. "Bija trīs pretendenti, kas iesniedza savus piedāvājumus. Diemžēl Rīgas siltums piedāvājums neatbilda nolikuma prasībām, mums nebija iespēju slēgt līgumu ar Rīgas siltumu," stāsta RNP pārstāvis Krists Leiškalns.

Rīgas siltuma speciālisti esot labākie savā jomā, jo tiek sagatavoti uzņēmuma mācību centrā. 20 gadu laikā uzņēmums izveidojis pamatīgu materiāli tehnisko bāzi, ir darbnīcas, aprīkotas automašīnas un tehnika avāriju novēršanai, tomēr neraugoties uz to, līgums ar Rīgas siltumu netiek slēgts. "Tas, ka mēs to spējam paveikt vislabāk, tā ir mūsu pārliecība, bet ja RNP izvēlējies citu kompāniju, tad viņi ir pārliecināti, ka spēs nodrošināt kvalitāti," saka Rīgas siltuma pārstāve. Tikmēr RNP ir pārliecināts, ka jaunais sadarbības partneris strādās ne sliktāk kā iepriekšējais un klienti būs ieguvēji.

Piegādātie pakalpojumi tagad būšot par 17% lētāki un to izjutīšot lielāka daļa klientu.
Atlaistie Rīgas siltuma darbinieki ir nerunīgi, taču viņu pārstāvis atklāj, ka uzņēmums Siltumserviss Rīga, ar ko noslēgts līgums, esot ziedotājs kādam no pašvaldībā valdošajiem politiskajiem spēkiem. "Tur apakšā ir politika, mēs redzam tikai aisberga augšu, patiesībā darījumam ir spilgta korupcijas izpausme, jo Rīgas siltums ir valsts uzņēmums, kas maksā peļņu Valsts kasē. Bet konkursa rezultātā valsts zaudē privātai kompānijai," norāda Rīgas siltums atlaisto darbinieku pārstāvis Oļegs Gerasimovs.

Līgums noslēgts uz pieciem gadiem, un RNP neesot pamats apšaubīt ne tā norisi, ne arī jauno darbu veicēju. Tikmēr uzņēmums Rīgas siltums atlaistajiem darbiniekiem sniedzot atbalstu jaunu darba devēju meklēšanā.
 

Top komentāri

oskars
o
mafija rulle .
Tātad, tuvojas pavasaris
T
!
Nu re
N
nu,visbagātākie,gudrākie,izglītotākie,ar labu tehniku,bet kad tu zvani un saki ,ka dzīvoklī ir tikai +10+12 grādi,saņem skaistu atbildi,meklējiet un runājiet ar santehniķi. Kādēļ tik dārgi tam ,,siltumam" jāmaksā,ka nav ne mazākās ieinteresētības kaut vai atbraukt,paskatīties kas un kādēļ. Viņus visus patriekt un kaut ko jaunu,kas kaut ko arī dara ,ieviest.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas