Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ameriks aicinās KNAB ātrāk izvērtēt Loginova iespējamo interešu konfliktu

Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks vērsīsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), aicinot ātrāk veikt pārbaudi par iespējamo ostas pārvaldnieka Leonīda Loginova konfliktu saistībā ar sagatavoto līgumu ar SIA Baltic Infrastructure Development.

Par to biznesa portālu Nozare.lv informēja Rīgas ostā pēc ceturtdien notikušās ostas valdes sēdes. KNAB tiks lūgts veikt ātrāku pārbaudi par šo līgumu un tā slēgšanas nosacījumiem.

Kā ziņots, ceturtdien notika Rīgas brīvostas kārtējā valdes sēde, uz kuru ostas atbildīgajiem dienestiem bija jāsagatavo visi dokumenti par plānoto zemes nomas līguma ar SIA Baltic Infrastructure Development.

Rīgas brīvostas valde 15.februāra ārkārtas sēdē nolēma brīvostas pārvaldei prasīt sagatavot papildu informāciju par strīdīgo Spilves pļavu zemes nomas līgumu un projekta īstenotāju patiesā labuma guvējiem, žurnālistiem pēc valdes sēdes teica valdes loceklis, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Kā ziņots, Loginovam daļēji piederošs uzņēmums ticis pie vērienīga zemes nomas līguma Rīgas brīvostā, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums De facto.

Šajā vietā investors iecerējis būvēt Baltijā un Skandināvijā lielāko sadzīves preču komplektēšanas ražotni un vairumtirdzniecības ekspozīcijas centru nepilnu 20 miljonu eiro (14 miljonu latu) vērtībā. Tādus solījumus saņēmusi Rīgas brīvosta, kas pagājušā gada 15.decembrī valdes sēdē atbalstījusi vērienīgā zemes nomas līguma slēgšanu. Potenciālais investors sola vairāk nekā 2700 darba vietu un piektajā darbības gadā pārkraut vismaz 180 000 konteineru.

SIA Baltic Infrastructure Development dibināta pērn 23.maijā. Tās īpašnieki paslēpušies aiz Singapūrā reģistrētas firmas. Loginovs nav noliedzis, ka ir viens no šī projekta īpašniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas