Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Andrējeva: Rīgā siltuma tarifi apkures sezonas sākumā būs par aptuveni 30% mazāki

Gaidāmās apkures sezonas sākumā tarifi Latvijas galvaspilsētā Rīgā salīdzinājumā ar pagājušā gada oktobri būs par 30% mazāki, taču situācija Latvijas pilsētās siltuma tarifu jomā būtiski atšķiras, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam BBS pastāstīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja Valentīna Andrējeva.

Viņa prognozēja, ka tarifi uz apkures sezonu samazināsies un gāzes cenu prognozes neliecina, ka tie varētu pieaugt, iespējams, pat drīzāk samazināties.

Andrējeva gan uzsvēra, ka pieejamā informācija par siltumenerģijas tarifiem citās Latvijas pilsētās rāda, ka tie būtiski atšķiras - dažās pilsētās, piemēram, Liepājā, siltumenerģijas tarifs ir augstāks nekā Rīgā, arī Cēsīs, savukārt Jelgavā siltumapgādes uzņēmums iesniedzis tarifu projektu, kurā tas lūdz samazināt tarifu. Andrējeva piebilda, ka Rīgā nebūt nav augstākie apkures tarifi.

Atbildot, kādēļ siltumenerģijas tarifi pilsētās atšķiras, regulatora vadītāja paskaidroja, ka tas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem - iekārtu vecuma, tehnoloģijām, kas tiek izmantotas, un investīcijām.

Andrējeva gan arī klāstīja, ka pagaidām vēl regulatoram nav pilnīgas informācijas par tarifiem visās Latvijas pilsētās, jo SPRK pārņems vietējos pašvaldību regulatorus tikai no 1.novembra, līdz ar to arī, visticamāk, tieši vietējie regulatori apstiprinās apkures tarifus ziemas sezonai.

Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas valdes loceklis Andris Akermanis aģentūrai BNS prognozēja, ka siltumenerģijas tarifi 2009./2010.gada apkures sezonā samazināsies visos Latvijas reģionos. Viņš sacīja, ka siltumuzņēmumi, kas siltuma ražošanai izmanto dabasgāzi, saistībā ar gāzes cenu kritumu nākamajā apkures sezonā siltumenerģijas cenu samazina līdz pat 25%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas