Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Apšauba RD plānus par privātajiem bērnudārziem

Rīgas domes plānotie noteikumi nav izdevīgi ne privātajām pirmsskolām, ne bērnu vecākiem, ja nu vienīgi pilnīgi jauniem privātajiem bērnudārziem, kas tiek izveidoti speciāli, lai piedalītos konkursā, portālam Diena.lv norādīja biedrības Vecāki par izglītību pārstāve IneseI.Vaivare.

I. Vaivare apšauba Rīgas domes labos nolūkus, lemjot par pašvaldības līdzfinansējumu privātajiem bērnudārziem.

Viņasprāt, ja tiek pieņemts lēmums, kas nav izdevīgs nevienai no pusēm, tad tā ir Rīgas domes nekompetence vai arī savu interešu aizstāvība, 125 latu dotācijas novirzot sev vēlamā virzienā.

“Vēl nav skaidrs, kā tiks atlasītas tās privātās pirmsskolas izglītības iestādes, kuras varēs saņemt 125 latu dotāciju par bērnu. Privātie bērnudārzi saka, ka viņi nav iesaistīti noteikumu izstrādes procesā un ka tas viņiem nav izdevīgi, ” uzsvēra I. Vaivare.

Jau ziņots, ka Rīgas dome 2011.gada budžeta programmā Pašvaldības finansējums privāto izglītības iestāžu pirmsskolas izglītības programmas īstenošanai piešķīrusi finansējumu 1 194 379pan class="skype_pnh_left_span" skypeaction="skype_dropdown">   1 194 379 end_of_the_skype_highlighting latu apmērā, ar ko tuvāko trīs gadu laikā cer likvidēt rindu uz vietām pašvaldības bērnudārzos. Izglītības, kultūras un sporta departaments plāno pirkt pirmsskolas izglītības pakalpojumu no privātiem bērnudārziem, par katru Rīgā deklarēto izglītojamo bērnu maksājot dotāciju 125 latu apmērā mēnesī.

I. Vaivare uzskata, ka pašvaldības līdzfinansējums būtu sadalāms pēc vienlīdzīga principa - lai tas tiktu palielināts arī tiem bērniem, kuri jau apmeklē Rīgas privātos bērnudārzus un saņem 30 latu pašvaldības dotāciju, nevis daļai bērnu piešķirt 125 latu dotāciju, daļai - saglabāt esošo 30 latu līdzmaksājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas