Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arī Alternative apstrīdējusi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus

Politiskā partija Alternative trešdien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegusi pieteikumu, ar kuru apstrīd Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus, aģentūru LETA informēja Alternative valdes priekšsēdētājs Valērijs Petrovs.

Partijas skatījumā, tika konstatēti "ļoti būtiski un nopietni pārkāpumi vēlēšanu nodrošināšanas gaitā". Rīgas domes vēlēšanu 144.iecirknī bez iecirkņa komisijas zīmoga vēlēšanu urnā bija konstatētas 419 nederīgas vēlēšanu aploksnes. Arī Rīgas domes vēlēšanu 97.iecirknī bez iecirkņa komisijas zīmoga vēlēšanu urnā bija konstatētas 208 neapzīmogotas vēlēšanu aploksnes.

"Ņemot vērā, ka vēlēšanu aploksnes bija bez zīmoga, tās bija atzītas par nederīgām. CVK publiski apstiprināja šo informāciju. Arī pie partijas Alternative vērsās Rīgas iedzīvotāji, kuri informēja par viņu tiesību brutālu pārkāpumu. Konkrētās personas pieteica balsošanu mājās, bet tā arī nesaņēma pakalpojumu," apgalvoja Petrovs.

Viņš uzsvēra, ka "ir absolūti nepieļaujami, ka Eiropas valstī notiek tik nekompetenta vēlēšanu procesa organizācija". "Neuzticības ēna, kas rezultātā kritusi uz visu valsts pārvaldi, veicina turpmāku iedzīvotāju neuzticēšanos valsts pārvaldei. Paralēli notikumi kaimiņvalstīs ar vēlēšanu rezultātu brutālu falsifikāciju nešaubīgi pastiprina un ietekmē vēlētāja objektīvu situācijas vērtējumu," teikts partijas paziņojumā.

"Izvērtējot visu augstāk minēto, kā arī akūtu nepieciešamību darīt visu, lai veicinātu un stiprinātu iedzīvotāju ticību valsts pārvaldei, partija Alternative neredz citas iespējas, kā lūgt atcelt Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas lēmumu par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu," sacīja Petrovs.

Kā ziņots, vēl šodien iespējams pārsūdzēt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus, ar šādu prasību vēršoties CVK.

Līdz šim šādi jau rīkojusies Rīgas domē neiekļuvusī partija Jaunā saskaņa un divi partijas Saskaņa Rīgas domes deputāta amata kandidāti, aģentūra LETA noskaidroja CVK.

Rīgas vēlēšanu iecirknī Puškina licejā atklātas 419 neapzīmogotas balsošanas aploksnes, kuras nevar ieskaitīt vēlēšanu rezultātos. Savukārt Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā šādas aploksnes bijušas 208. Neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes un tajās esošās vēlēšanu zīmes nolemts atzīt par nederīgām. CVK abos gadījumos jau lēmusi lūgt Valsts drošības dienestu veikt lietas apstākļu pārbaudi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas