Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Atbalsta maksas ieviešanu 17 Rīgas sabiedriskajās tualetēs

Šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja atbalstīja grozījumus Mājokļu un vides departamenta maksas pakalpojumos, paredzot ieviest maksu Rīgas sabiedriskajās tualetēs.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa, lai ierobežotu vandālismu Rīgas sabiedriskajās tualetēs, vairākas no tām plānots aprīkot ar maksājumu karšu termināļiem (POS).

Patlaban tualešu lietošanu bieži apgrūtina gan neapzinīgu līdzpilsoņu vandālisms, kā rezultātā tiek bojāti vai nozagti dažādi elementi un tualetes remonta laikā nav pieejamas, gan bezpajumtnieku ilgstoša uzturēšanās tajās un radītā netīrība. 

Lai risinātu šo problēmu, 17 tualetēs, kurās nav apkopēju-dežurantu, plānots uzstādīt POS termināļus, kas ļaus pakalpojumu saņemt, norēķinoties ar karti.

Ar POS termināļiem aprīkos tualetes Aldara parkā, 13.janvāra ielā pie Vaļņu ielas, Dailes teātra laukumā, Esplanādes parkā, Jāņa Asara ielā Grīziņkalnā, Jēkaba laukumā, Kobes dārzā, divas tualetes Kronvalda parkā - Kronvalda bulvāra pusē un pie Elizabetes ielas, divas tualetes Mežaparkā - Atpūtas alejā pie bērnu laukuma un Ostas prospektā, Nordeķu parkā, Radio ielā, Jaunielā pie Rātsnama, Turgeņeva un Gogoļa ielas skvērā pie Zinātņu akadēmijas, Vērmanes dārzā un Ziedoņdārza parkā.

Maksa par šo tualešu apmeklēšanu būs 50 centi. Šī summa izvēlēta, ņemot vērā gan cenu privātā sektora tualetēs Rīgā un kaimiņvalstīs, gan aprēķinus, lai iekasētie līdzekļi nosegtu POS termināļu uzturēšanas izmaksas.

Tāpat kā līdz šim, Rīgā bez maksas turpinās darboties lielākā daļa tualešu, tajā skaitā tualetes ar dežurantiem-apkopējiem Embūtes ielā Dzegužkalnā, Ernestīnes ielā Jaunatnes dārzā, Kr. Valdemāra ielā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Maskavas ielā pie Spīķeru kvartāla, Kokneses prospektā Mežaparkā, Miera dārza parkā, Pērnavas ielā Grīziņkalnā un Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī pie Bastejkalna.

Bez maksas būs pieejamas un sezonas laikā, tas ir, līdz 31.oktobrim galvaspilsētā darbosies 40 biotualetes, kas būs atkal pieejamas pavasarī. Tāpat līdz novembra beigām darbosies sešas sezonālās konteinertipa tualetes ar apkopējiem-dežurantiem, kuras arī būs izmantojamas bez maksas.

Kā tika informēti domes deputāti, POS termināļus uzstādīs uzņēmums "Hansab".

"Hansab" ir tehnoloģiju uzņēmums automatizācijas, digitalizācijas un drošības jomās. "Hansab" starptautiski piedāvā automatizētu satiksmes pārvaldības sistēmu "Entringo Traffic" un viedo autostāvvietu pārvaldības sistēmu "Entringo Parking". "Hansab" grupas ieņēmumi 2022.gadā sasniedza 40 miljonus eiro, no kuriem vairāk nekā puse tika gūta no pakalpojumu sniegšanas.

Latvijas SIA "Hansab" pagājušajā gadā strādāja ar 6,466 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,4% vairāk nekā 2021.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 20 746 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānija "Hansab" reģistrēta 1993.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 350 670 eiro. Uzņēmums pieder Igaunijas "Hansab Group".

Gala lēmums par maksas ieviešanu tualetēs būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas