Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atcelta Rīgas domes sēde, kurā bija plānots uzticības balsojums Burovam

Deputātu bloka Rīgai! pārstāvjiem, domniecei Baibai Brokai un Saskaņas frakcijai neierodoties Rātsnamā, atcelta ceturtdienas vakarā paredzētā Rīgas domes sēde, kurā bija plānots uzticības balsojums Rīgas domes priekšsēdētājam Oļegam Burovam (GKR).

Sēžu zālē atradās Neatkarīgo deputātu frakcijas domnieki, kā arī opozīcijas deputāti, taču tā kā viņi nereģistrējās dalībai sēdē, kvorums netika nodrošināts. Kopumā dalībai sēdē reģistrējās tikai 10 domnieki.

Saskaņā ar likumu, nākamā sēde jāsasauc 24 stundu laikā. Tā notiks piektdien plkst.13. 

Kā aģentūrai LETA skaidroja domē, ja arī rītdienas ārkārtas sēde nenotiks kvoruma trūkuma dēļ, pašvaldībai par to būs jāinformē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, kurš tad būs tiesīgs izlemt - sasaukt vēl vienu sēdi vai arī uzreiz sākt atlaišanas procedūru.

Šovakar domniekiem darba kārtībā bija iekļauts jautājums arī par jauna vicemēra izraudzīšanos, par jauna pārstāvja ievēlēšanu Rīgas brīvostas valdē, kā arī jautājums par atkritumu apsaimniekošanu regulējošajiem saistošajiem noteikumiem.

Kā vēstīts, cenšoties nodrošināt koalīcijai vairākumu, mēra partija Gods kalpot Rīgai (GKR) veda sarunas ar deputātu bloku Rīgai! un deputāti Broku.

Ceturtdienas pusdienlaikā Rīgai! pārstāvji pauda, ka atbalstīs Burova palikšanu mēra amatā un vicemēra amatam virzīs deputātu Druvi Kleinu. Aptuveni stundu vēlāk viņi paziņoja, ka vēl tomēr svārstās, vai atbalstīt Rīgas domes priekšsēdētāja palikšanu amatā.

Lai gan sākotnēji bloka vadītājs Oskars Putniņš sacīja, ka tas ir nosliecies par labu Burova atbalstīšanai, sazvanoties ar kolēģiem esot konstatēts, ka koalīcija tomēr nav gatava atbalstīt visas bloka virzītās iniciatīvas.

"Piemēram, mēs vēlamies izveidot demogrāfijas lietu komisiju, bet Burovs vēl nav skaidri pateicis, vai tiešām tam piekrīt," sacīja Putniņš. Līdz ar to bloka pārstāvji norādīja, ka vēl vērtēs, vai ceturtdien vispār sēdē piedalīties un balsot, tādējādi atbalstot Burova palikšanu amatā.

papildināta 2.rindkopa, pievienota 3.rindkopa 

Top komentāri

Iespējams, ka
I
Baibai netika apsolīta vieta iepirkumu komisijā.
Juris Juris
J
Spēlītes turpinās. Sausais atlikums 0, bet nodokļu maksātājiem ar mīnus zīmi.
seriāls
s
Glābt ierindnieku Burovu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas