Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aukstā laika dēļ būtisks cilvēku pieplūdums Rīgas nakts patversmēs nav vērojams

Neraugoties uz zemajām gaisa temperatūrām pēdējās dienās, cilvēku skaits nakts patversmēs Rīgā nav ievērojami pieaudzis, aģentūrai LETA sacīja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Viņa pastāstīja, ka šorīt patversmēs bija 714 cilvēki, vakar - 710, bet aizvakar - 716. "Šis skaitlis svārstās, taču ievērojams cilvēku pieplūdums līdz šim novērots nav," sacīja Brice.

Rīgā darbojas septiņas nakts patversmes. Tajās tiek uzņemti visi cilvēki, kas vēršas pēc siltas pajumtes, arī vieglā alkohola reibumā. Nepieciešamības gadījumā vietu skaitu Rīgas naktspatversmēs var palielināt līdz 1000. Patlaban tās dienā izmanto vidēji 700 cilvēku. Tāpat Rīgā darbojas četras zupas virtuves - Daugavgrīvas ielā 1, Krišjāņa Barona ielā 56, Krišjāņa Barona ielā 126 un Laktas ielā 8 k.1. Saņemot zupas virtuves pakalpojumus ,nav nepieciešams uzrādīt dokumentus. Ēdienu var baudīt uz vietas, vai ņemt līdzi savos traukos.

Kā norādīja Brice, visvairāk cilvēku patlaban uzturas Maskavas ielā 208, kur iekārtota Rīgas patversmes vīriešu nodaļa - tur mitinās 183 cilvēki. Vēl 97 cilvēki uzturas sieviešu nodaļā Eiženijas ielā 1E, bet Latvijas sarkanā krusta patversmē Gaiziņa ielā 7 atrodas 116 cilvēki.

Brīvas vietas ir biedrības "Zilais Krusts" naktspatversmē vīriešiem Mazjumpravas ielā 8. Naktspatversmju darba laiks šobrīd ir visu diennakti, kā arī tiek nodrošinātas pusdienas.

Departaments aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un informēt atbildīgos dienestus, ja redzeslokā nonāk cilvēki, kuri uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, tai skaitā, uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās, kāpņu telpās vai citās vietās.

Darba laikā Rīgas patversmes Mobilo brigādi ielu sociālajam darbam ar bezpajumtniekiem var informēt pa tālruni 27023550.

Līdz diviem mēnešiem gadā persona naktspatversmēs var uzturēties bez maksas. Ja persona naktspatversmē uzturas ilgāk par diviem mēnešiem un tai nav noteikts trūcīgās personas statuss, persona veic daļēju maksu - līdzdalības maksājumu - par naktspatversmes pakalpojumu 0,64 eiro dienā. Rīgas patversmes nodrošina gultasvietu, vakariņas, sanitāri higiēniskos pakalpojumus, personisko mantu dezinfekciju, glabāšanu, medicīnisko palīdzību, personas drošību un sociālā darbinieka konsultācijas katru darba dienu no plkst.9 līdz plkst.21.

Dienas centrs bezpajumtniekiem Katoļu ielā 57 ir pieejams arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Top komentāri

s
s
Tieties ir vērojams pēc urīna smakojošu alkoholiķu lielāks daudzums sabiedriskajā transportā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas