Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Autovadītājs bažījas, ka Slāvu tilts var sabrukt

"Satiksme nebija liela. Automašīnu bija maz, salīdzinot ar citām reizēm, kad tilts ir pārpilns. Pusceļā, kad uz tilta uzbrauca pāris smagās automašīnas, satiksmes kustība apstājās, tilts sāka šūpoties tā, ka man kļuva bail! Esmu pārliecināts, ka tilts iegāja rezonansē! Pat manam ceļabiedram bail palika, lai gan viņš nav no bailīgajiem. Apskatīju tiltu no apakšas — tas ir ļoti bēdīgā stāvoklī," stāsta Aldis.
"Slāvu tiltam pāri vairs nebraukšu. Bail, ka tas varētu sabrukt," uztraukumu Dienai pauž servisa vadītājs Aldis. Viņš pagājušās nedēļas trešdienas rītā ap pulksten 11 braucis pāri Slāvu pārvadam ceļā uz krastmalu un sajutis vibrācijas. Rīgas domes satiksmes departamentā gan norāda, ka tilts regulāri tiek pārbaudīts un nav pamata uztraukumam par tā sabrukšanu.

Satiksmes departamentā skaidro, ka visiem Rīgas tiltiem regulāri tiek veikta speciālā tilta nestspējas pārbaudes. "Slāvu pārvada nestspēja atbilst valsts normatīvos noteiktajām prasībām. Intensīvas satiksmes apstākļos un smagsvara transportlīdzekļu satiksmes apstākļos var būt neliela tilta vibrācija, taču tā nerada draudus satiksmes drošībai," saka departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa. Viņa piebilst, ka attiecībā uz aprakstītajām autovadītāja izjūtām konkrētajā situācijā ir būtiski arī tas, cik smags kravu transports šķērsojis pārvadu un vai šo transportlīdzekļu masa bijusi atbilstoša Ceļu satiksmes noteikumos noteiktajai pieļaujamajai masai.

Arī Rīgas Tehniskās universitātes profesors Ainārs Paeglītis netic iespējamībai, ka tilts varētu sabrukt: "Vibrācijas varētu rasties, ja uz pārvada uzbrauc divi 44 tonnu vilcēji, taču pēc Satiksmes noteikumiem tādi vispār nevar braukt pāri un vēl smagāki nemaz nedrīkst iebraukt Rīgā. Taču arī tad, ja rodas vibrācija, draudi pārvada sabrukšanai nerodas." Viņš paskaidro, ka par dzelzsbetona sabrukšanu vērts uztraukties tad, ja redzamas plaisas, kurās var iebāzt zīmuli. "Cik man zināms, pirms kādiem 10 gadiem uz Slāvu pārvada likām mašīnas un to slogojām, pārbaudot nestspēju. Tad viss bija kārtībā. Bet ik pēc pieciem gadiem tiek veikta tilta inspekcija. No sākuma tiek veikta vizuālā apskate, tad tiek ņemti betona paraugi, lai pārliecinātos par tā stiprību," saka A.Paeglītis.

I.Prauliņa arī norāda, ka šī gada augustā Dienvidu tilta projekta otrās kārtas ietvaros tiks sākta Slāvu pārvada pārbūve ar astoņām joslām līdzšinējo četru joslu vietā. Pārbūve tiks veikta, neapturot satiksmi. Darbi saskaņā ar līgumu jāpabeidz divu gadu laikā. Savukārt Slāvu apļa vietā tiks izbūvēts trīs līmeņu satiksmes mezgls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas