Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Bordāns aicina Vanšu tilta iekarotājiem piemērot bargākos likumā paredzētos sodus

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (TB/LNNK) aicina tiesībsargājošās iestādes aktīvi rīkoties, lai Vanšu tilta iekarotājiem tiktu noteikti visbargākie likumā paredzētie sodi.Kā sacīja ministra preses sekretāre Līga Ādamsone, jau patlaban Krimināllikuma 231.pants paredz, ka par huligānismu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, ar arestu, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām (10 000 latu).

Taču galvenais ir panākt, lai tiesībsargājošās iestādes šādos gadījumos minēto likuma normu arī piemērotu, uzskata Bordāns.Pēc ministra domām, ir nepieļaujami, ka pārgalvīgi cilvēki stratēģisku tiltu izmanto kā izklaides objektu. Ar šādu rīcību tiek nodarīti gan ekonomiskie zaudējumi pilsētai, gan arī sabiedrībai kopumā, kurai tilta slēgšanas gadījumā ir jānīkst sastrēgumos.Kā ziņots, aizvadītajās divās dienās jau trīs vīrieši mēģinājuši uzrāpties Vanšu tilta vantīs. Vienu no šiem mēģinājumiem novērsusi jaunizveidotā tilta apsardze. Visi trīs pārgalvi galu galā aizturēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas