Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Brandavu atstādina no amata RS

Rīgas satiksmes valde atstādinājusi Aleksandru Brandavu no amata Rīgas satiksmē un aicina Rīgas kartes valdi nekavējoties sasaukt dalībnieku ārkārtas sapulci, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktais kriminālprocess, kurā aizturēts Brandavs, nav saistīts ar auditorkompānijas Ernst&Young sagatavoto ziņojumu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. KNAB otrdien paziņoja, ka birojs vērtē auditorkompānijas sagatavoto ziņojumu par situāciju Rīgas satiksmē. KNAB priekšnieks Jēkabs Straume norādīja, ka gadījumā, ja birojs konstatēs amatpersonu "darbības vai bezdarbības", pārkāpjot likumu, reakcija būs atbilstoša.

Valde kā Brandava atstādināšanas iemeslu min vakardien notikušo aizturēšanu. Jau vēstīts, ka Brandavu lidostā trešdien aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki.

Valde ceturtdienas rītā ārkārtas sapulcē nolēma Brandavu, kurš ir arī partijas Gods kalpot Rīgai biedrs, atstādināt no Rīgas satiksmes Elektronisko norēķinu projektu daļas vadītāja amata un aicina Rīgas kartes valdi nekavējoties sasaukt dalībnieku ārkārtas sapulci, lai lemtu par Aleksandra Brandava atsaukšanu no valdes locekļa amata.

KNAB vēsta, ka krimināllietas materiāli satur ziņas par kukuļa nodošanu starpniekam tālākai nodošanai amatpersonām, lai tās, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu darbības kukuļa devēja interesēs.

Krimināllietas izmeklēšana šobrīd ir sākuma stadijā. Detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB sniegs, līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm.

Pievienota 2. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas