Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Brīvdienās Vecrīgā notiks svētku tirdziņi

Rīgas svētkos sestdien un svētdien, 17. un 18. augustā, būs iespēja apmeklēt svētku tirdziņus Doma laukumā un laukumā pie Sv.Pētera baznīcas, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Doma laukumā abas dienas no 10 līdz 23 notiks Vecrīgas tirgus Teātris dzīvē – dzīve teātrī. Doma laukumu ar dažādu laikmetu tirgus gaisotni piepildīs labākie tirgotāji no Latvijas amatnieku vidus. Apjumtās apaļkoku nojumēs iekārtosies Latvijas lietišķās mākslas darinātāji un veselīgu gardumu ražotāji, kuri ne tikai piedāvās savu produkciju un rādīs pamataroda prasmes, bet arī mākslu spēlēt teātri – tirgotāji iejutīsies tēlos, kas raksturo Latvijas teātra vēsturi no latviešu teātra tēva Ādolfa Alunāna līdz Blaumaņa lugu varoņiem, no vācu teātra Šekspīra un Šillera iestudējumu līdz krievu teātra uzvedumu personāžiem un liks lietā savu aktiermeistarību, lai pievērstu pircēju uzmanību un pārdotu preci. Tirgus laukumā un ielās varēs sastapt arī mīmus, karikatūristus, leļļu dīdītājus, ielu dziedoņus, komediantus un zīlnieces.

Savukārt laukumā pie Sv. Pētera baznīcas laika 17. un 18. augustā no plkst. 12 līdz 21 būs iespēja vērot un izdzīvot Viduslaiku tirgu, teātri un bruņinieku turnīrus. Šeit pulcēsies bruņinieki un senlaiku amatnieki no Polijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas. Meistari rādīs senās amatu prasmes. Bruņinieki demonstrēs viduslaiku bruņojumu, tērpus un cīņas māku. Apmeklētāji varēs vērot turnīrus un viduslaiku tērpu parādi, teatralizētus uzvedumus, apskatīt senās rotas, zobenus un bruņas. Bērniem būs atvērts rotaļu laukums ar viduslaikiem raksturīgām spēlēm un rotaļām.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē: www.rigassvetki.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas