Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Daļai no RNP nozagtās naudas uzlikts arests

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki ar tiesas sankciju uzlikuši arestu 170 000 latu no kopumā 247 000 latiem, kuri tika nelikumīgi aizskaitīti no uzņēmuma Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) kontiem. Paredzams, ka uzņēmums varēs atgūt arī pārējos līdzekļus, ziņo RNP pārstāvis Krists Leiškalns.

Rīgas domes mērs Nils Ušakovs (Vienotība) pirmdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes stāstīja, ka cilvēks, kurš pastrādāja noziegumu, bijis ar nevainojamu reputāciju un strādājis vadošos amatos valsts uzņēmumos.

RNP valdes priekšsēdētājs Ervins Straupe pauda gandarījumu par to, ka lielākajai daļai no uzņēmuma nozagto līdzekļu uzlikts arests. Ņemot vērā, ka arestēta lielākā daļa no pazudušās naudas, palielinās iespēja salīdzinoši īsā laika posmā atgūt visus no uzņēmuma kontiem nozagtos līdzekļus.

N.Ušakovs raidījuma laikā atgādināja, ka pirms Rīgas namu apsaimniekošanas uzņēmumu apvienošanās vienā uzņēmumā – RNP – finanšu direktors pārskaitīja 247 000 latu firmai, kas pieder, iespējams, viņa radiniekiem. Rīgas mērs sacīja, ka uzņēmuma iekšienē šī amatpersona bija viltojusi dokumentus, kuros tika norādīts, ka šī nauda ir samaksāta par apkuri.

Jau ziņots, ka 30.martā RNP valdes priekšsēdētājs E.Straupe valdes vārdā vērsās Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē ar iesniegumu par iespējamu liela apjoma uzņēmuma līdzekļu zādzību. RNP vadībai bija aizdomas, ka pārvaldnieka Finanšu pārvaldes augsta ranga darbinieki no uzņēmuma kontiem vairākos maksājumos aizskaitījuši 247 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas