Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Dalkia: individuālie siltuma skaitītāji varētu maksāt latu par kvadrātmetru

Ja sarunas ar Rīgas domi būs veiksmīgas, jau šā gada beigās rīdziniekiem tiks piedāvāts dzīvokļos uzstādīt individuālus siltumskaitītājus, par to intervijā _Telegraf _stāsta Francijas uzņēmuma Dalkia pārstāvis Latvijā Guntars Kokorevičs. Skaitītāju izmaksas būšot atkarīga no dzīvokļa lieluma – skaitītājs varētu izmaksāt 1 latu par kvadrātmetru. Tomēr uzņēmums nespiedīšot to darīt, saka G.Kokorevičs intervijā avīzei Telegraf.

Jau ziņojām, ka Dalkia ar Rīgas domi varētu veidot kopuzņēmumu, kuram piederēs vairāk nekā 50% a/s Rīgas siltums akciju un tādējādi pārņem kontroli Rīgas siltumā. Dalkia šobrīd ir mazais akcionārs ar 2% akciju, bet Rīgas domei pieder 49%. Pārējās Rīgas siltuma akcijas pieder valstij, kuras intereses pārstāv Ekonomikas  ministrija, kā arī valsts uzņēmumam Latvenergo – 0,005% akciju.

Uz jautājumu, cik dārgi izmaksās rīdziniekiem šāda iecere, G.Kokorēvičs stāsta, ka Lietuvā tas bijis atkarīgs no dzīvokļa lieluma.

“Spriežot pēc mūsu pieredzes Lietuvā, ir vienkāršs un nedārgs variants. Dzīvokļa saimnieks katram radiatoram – vecam vai jaunam – uzstāda vienu skaitītāju un vienu siltuma regulatoru. Tur tas izmaksāja latu par kvadrātmetru. Neredzu iemesla, kāpēc, lai Latvijā tas izmaksātu dārgāk, taču precīzu summu pateikt pagaidām nevaru.”

Dalkia pārstāvis apgalvo, ka siltuma skaitītāju uzstādīšana neietekmēs tarifus. Lietuvā skaitītāju uzstādīšana esot samazinājusi rēķinus par 10 – 15%. Cilvēki sākot aizdomāties par jauniem logiem, jaunām ārdurvīm, lai taupītu siltumu, viņi var paši regulēt siltuma temperatūru istabās.

Tomēr šādas sistēmas ieviešanai būs nepieciešama visas mājas iedzīvotāju piekrišana. Pēc G.Kokorēviča teiktā, ja kāds dzīvoklis to nevēlēsies, jo tam nebūs naudas, pašvaldība vai arī Dalkia meklēs risinājumu, kā palīdzēt maznodrošinātajiem nopirkt skaitītājus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas