Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības izmaksas - 17 240 684 lati

Saskaņā ar līgumu Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecību plānots pabeigt  2013. gada oktobrī, un kopumā trešajai kārtai plānotas izmaksas 17 240 684 latu apmērā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Otrdien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks un Satiksmes departamenta vadība iepazinās ar Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības gaitu. Plānotie darbi norit pēc grafika, un būvnieki domes vadībai apliecināja, ka šogad būvniecībai atvēlētie septiņi miljoni latu tiks apgūti.

Būvniecības gaitā tiks izbūvēta jauna automaģistrāle – Jāņa Čakstes gatve ar divām brauktuvēm, sadalošo joslu un bremzēšanas joslu, gatves garums būs 1,6 kilometri, bet platums 26 metri. Jāņa Čakstes gatves un Bauskas ielas šķērsojums tiks izbūvēts divos līmeņos – Bauskas iela ar diviem rotācijas apļiem – augšējā līmenī, bet Jāņa Čakstes gatve – tunelī zem Bauskas ielas. Tam būs pieci pārvadi ar 18 balstiem, velosipēdu ceļš un gājēju tunelis.

Jau ziņots, ka Zemgales virziena maģistrālā transporta mezgla jeb Dienvidu tilta trešā kārta tika uzsākta 2009.gadā, bet finansējuma trūkuma dēļ apturēta 2010.gadā. Šobrīd atklāta konkursa rezultātā atlikušos būvdarbus veic pilnsabiedrība ACB, Tilts un Viadukts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas