Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Diskutēs par velonovietņu izvietošanu galvaspilsētas kultūrvēsturiskajās teritorijās

Rīgas domes Satiksmes departaments Rīgas Velo nedēļas ietvaros 2.maijā plkst. 14.00 rīkos diskusiju par velotransporta nozīmi un drošu velonovietņu izvietošanu pilsētas kultūrvēsturiskajās teritorijās, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Diskusijā, piedaloties Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājam Vadimam Baraņņikam, pārrunās velonozīmi, velonovietņu uzstādīšanas iespējas un to pielāgošanu  kultūrvēsturiskā centrā.

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis uzskata, ka velosipēdi ir draudzīgi kultūrvēsturiskai pilsētvidei, jo nepiesārņo to, ļauj atbrīvot no autotransporta, neaizņem vietu, ļauj ērti pārvietoties un tieši piekļūt objektiem pilsētvidē, kā arī veicina kultūrvēsturiskas vides baudīšanu tiešākā veidā.
Taču uzņēmēji, atbalstot velobraucējus un izvietojot velonovietnes vēsturiskajā centrā, viņuprāt, bieži saskaras ar nepilnībām tiesiskajā regulējumā, uzstādot velonovietnes pie vasaras kafejnīcām un izklaides vietām.

Arī Latvijas Riteņbraucēju apvienība uzsver, ka velobraukšanas radīto brīvības sajūtu mēdz aizēnot ikdienišķas raizes, jo nav iespēja velosipēdu novietot tā, lai tas netiktu sabojāts vai nozagts. Tāpēc apvienība sadarbībā ar Adell Saatchi&Saatchi ir izstrādājusi ieteikumus ar skaidrojumu, kā izveidot drošu velo stāvvietu, kas kalpo kā rekomendācijas namu īpašniekiem, uzņēmējiem un privātpersonām.

"Palielinoties zādzībām, palielinās to cilvēku skaits, kas iegādājas tādus velosipēdus, kurus nav žēl, ka nozog. Diemžēl, šādu velosipēdu atrašanās satiksmē kļūst bīstama pārējiem satiksmes dalībniekiem, kā rezultātā cieš braucēji, ģimenes un draugi. Tas ir tik vienkārši - uzstādi drošu velo stāvvietu un padari savu uzņēmumu pievilcīgu visiem, kas vēlas dzīvot zaļi," uzsver Varis Lāzo Adell Saatchi&Saatchi pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas