Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzīvnieku aizstāvji Rīgā vienosies protestā pret zvēraudzēšanu

Atzīmējot Starptautisko dienu bez kažokādām, organizācijas Dzīvnieku brīvība un Sabiedrība pret kažokādām sestdien, 29. novembrī, plkst.12.30 vienosies vērienīgā, vizuāli spēcīgā dzīvnieku aizsardzībai veltītā protesta akcijā _Latvija pret zvēraudzēšanu _Rīgas Rātslaukumā, portālu Diena.lv informēja akcijas organizatori.

Kā norāda pasākuma iniciatori, Latvija pret zvēraudzēšanu būs vizuāli spēcīgs protests - tās dalībnieki ar gāzmaskām galvās atgādinās par miljonu kažokzvēru, kas Latvijā šogad tika pakļauti mokpilnai eksistencei zvēraudzētavās un nogalināti nežēlīgas greznības vārdā. Ar protesta akciju pret kažokādu ražošanu Latvija pievienosies visā pasaulē novembrī notiekošajām akcijām pret zvēraudzēšanas industriju."Vēršoties pret zvēraudzēšanu Latvijā, vēlamies norādīt uz šo arhaisko un 21.gadsimta ētikas normām neatbilstošo nozari, kurā ik gadu miljoniem dzīvnieku apzināti tiek pakļauti ciešanu pilnai dzīvei dzelzs būros un mokošai nāvei gāzes kamerās. Zvēraudzēšana nav iespējama humānā un dzīvnieku labturībai atbilstošā veidā, tā ir ne tikai cietsirdīga un neētiska no dzīvnieku aizsardzības viedokļa -  kažokādu ražošanas procesā tiek nodarīts arī būtisks kaitējums apkārtējai videi un cilvēku veselībai,” norāda _Dzīvnieku brīvība _Aivars Andersons.Jau vēstīts, ka organizācija _Dzīvnieku brīvība _novembrī arī publiskojusi jaunus foto no piecām Latvijas zvēraudzētavām. Foto, kas uzņemti šā gada rudenī, norāda uz dzīvnieku labturības noteikumu pārkāpumiem, uzsver biedrība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas