Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Skanstes tramvaja līnijas izbūve varētu sākties nākamā gada otrajā pusē

EK apstiprina Skanstes tramvaja līnijas projektu

Eiropas Komisija (EK) apstiprinājusi Rīgas tramvaju infrastruktūras attīstības lielo projektu, kura ietvaros ir plānota 3,6 kilometru garas jaunas līnijas izbūve pa maršrutu Pērnavas iela – Senču iela – Zirņu iela – Skanstes iela – Sporta iela, portālu Diena.lv informēja Rīgas Satiksme.

Tāpat apstiprināta iecere rekonstruēt jau esošo 5. un 9.tramvaja maršrutu infrastruktūru trīs kilometru garā posmā līdz pilsētas centram, kā arī izbūvēt jaunu apakšstaciju, rekonstruēt vienu esošo apakšstaciju un izbūvēt jaunus kontakttīklus.

Projekts paredz aptuveni 11 jaunu pieturvietu izbūvi un 12 jaunu zemās grīdas tramvaju iegādi, kā arī ielu rekonstrukciju atsevišķās vietās, vietējās brauktuves izbūvi, inženierkomunikāciju pārcelšanu, satiksmes vadības sistēmas izbūvi.

Rīgas tramvaja infrastruktūras attīstības projekta kopējās izmaksas ir 97,4 miljoni eiro, no tām Kohēzijas fonda finansējums projekta īstenošanai – 65 669 331 eiro un vēl rezerve 4,3 miljonu eiro apmērā, kas tiks piešķirta pēc 2018. gada 31. decembra, ja tiks izpildīti projektā noteiktie kritēriji.

Savukārt Rīgas satiksmes finansējums ir 27,4 miljoni eiro. Pašlaik tiek lēsts, ka tramvaja līnijas izbūve varētu sākties nākamā gada otrajā pusē, jo aptuveni gads ir nepieciešams tehniskā projekta izstrādāšanai tāpēc, ka darbi jāsaskaņo ar inženierkomunikāciju turētājiem, nekustamā īpašuma īpašniekiem. Projektu realizāciju plānots pabeigt 2022.gadā.

Skanstes tramvaja līnijas izbūve ļaus izveidot lokveida apli ap Rīgas vēsturisko centru. Rīgā tas pavērs iespēju veidot jaunus maršrutus, kas, apbraucot centru cauri Skanstei, mazinās sabiedriskā transporta plūsmu, atslogojot K.Barona ielu, un radīs priekšnoteikumus turpmākai jaunu tramvaja maršrutu būvniecībai uz Purvciemu un Pļavniekiem.

Top komentāri

Platiem
P
soļiem ejam uz visdārgāko sabiedrisko transportu pasaulē, auto stāvvietu jomā šķiet to jau esam sasnieguši, gods kalpot Rīgai, ai, savai kabatai!
Janis
J
Zirņu ielā pašlaik izbūvē gājēju ietves, zaļo zonu un lies jaunu asfaltu. Priekš kam, ja 2019. sāks tai vietā izbūvēt sliedes?!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas