Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Eksperti pieļauj iespēju saukt pie atbildības Dienvidu tilta būvniecībā iesaistītās amatpersonas

Rīgas pašvaldībai Dienvidu tilta būvniecības procesā radīti zaudējumi un ir iespējams saukt pie atbildības tilta būvniecības procesā iesaistītās amatpersonas, atzinuši eksperti.

To pēc iepazīšanās ar advokātu biroja "Grunte un Cers" un ekonomista Ulda Oša izstrādāto atzinumu par iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu Dienvidu tilta būvniecībā aģentūrai LETA apgalvoja partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis.

Kristovskis pauda pārsteigumu par šī atzinuma slepenību, jo tas esot sniegts uz atslepenota un publiski pieejama Valsts kontroles (VK) ziņojuma pamata. "Neredzu izskaidrojumu, kādēļ šim dokumentam ir ierobežotas pieejamības statuss," sacīja deputāts.

Pēc Kristovska teiktā, ekspertu atzinums apliecina iespēju un nepieciešamību rīkoties, lai mazinātu pašvaldībai radītos zaudējumus, kas saistīti gan ar pārmaksu par melno metālu, gan cita veida izdevumiem.

Eksperti norādījuši uz nepieciešamību pašvaldībai vienoties ar būvniekiem par celtniecības izmaksām nākamajos būvniecības posmos, kā arī ieteikuši vienoties, lai samazinātu radītos zaudējumus par jau veiktajiem darbiem.

PS frakcijas vadītājs norādīja, ka atzinumā vērsta uzmanība uz to, ka savulaik pašvaldības amatpersonas, kas pieņēmušas lēmumus par tilta būvniecību, atteikušās no Eiropas Savienības fondu izmantošanas, tādējādi nav veiktas darbības, kas ievērojami samazinātu izdevumus pilsētas budžetā.

"Eksperti konstatējuši, ka iespējams saukt pie atbildības amatpersonas, kuras tilta būvniecības līguma slēgšanas laikā un darbu izpildes laikā pieļāvušas nepilnības, kā arī vainojamas VK minēto zaudējumu radīšanā," sacīja Kristovskis.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas pašvaldībā atzinuma galīgā versija iesniegta jau pirms vairāk nekā nedēļas, tomēr tā saturs joprojām netiek publiskots.

Kā ziņots, Rīgas domes Juridiskā pārvalde noslēdza līgumu ar advokātu biroju "Grunte un Cers" par ekspertīzi Dienvidu tilta pirmās kārtas izvērtēšanai.

Valsts kontrole iepriekš secināja, ka Dienvidu tilta celšanā izšķērdēti vairāk nekā 27 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas