Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ekspertīzes slēdziens par elektrības zudumu Rīgā varētu būt zināms nākamnedēļ

Ekspertīzes slēdziens par elektrības zudumu šajā nedēļā Rīgā varētu būt nākamnedēļ, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora AS Augstsprieguma tīkls valdes priekšsēdētājs Varis Boks.

Viņš norādīja, ka šobrīd viena no sākotnējām versijām ir, ka bojājums kabelī varētu būt radies saistībā ar zibens izlādi. 

Boks minēja, ka šobrīd notiek sagatavošanas darbi, lai atraktu bojāto kabeli, tostarp tiek gaidīti pārstāvji no Somijas rūpnīcas, kurā kabelis izgatavots, lai veiktu kabeļa bojājuma izpēti.

"Šobrīd vēl notiek attiecīgā gadījuma un veikto darbību izvērtēšana. Darbojas ekspertu komisija, un, es lēšu, ka apmēram nākamnedēļ varētu būt jau lielāka skaidrība," sacīja Boks. 

Viņš pieļāva, ka šajā incidentā varētu būt pievīlusi automātika. "Vismaz sākotnēji izskatās, ka kāda no automātikām varētu būt pievīlusi, bet ekspertīzes slēdziens varētu būt nākamās nedēļas beigās," teica Boks. 

Tāpat viņš norādīja, ka bojājumu apmērs kļūs zināms pēc kabeļa atrakšanas. "Reāli bojājuma apmēru mēs ieraudzīsim, tad kad viss būs atrakts, apskatīts un laboratorijā novērtēts. Jebkurā gadījumā lēšam, ka remonts laika ziņā varētu prasīt vairāk nekā mēnesi," sacīja Boks.

Jau ziņots, ka otrdienas,10.jūnija, rītā elektrības padeve Rīgā tika traucēta saistībā ar kabeļa atslēgšanos starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju. Elektroapgādes traucējumi bija vairāk nekā 160 000 klientu daļā Rīgas un Pierīgas, kā arī Limbažu apkaimē, Siguldas apkaimē un Ogrē.

 

Top komentāri

Sesks Fabrigass
S
Interesanti, bet riekšniekam Bokam jau viss bija skaidrs pirms tur kaut kādas ekspertīzes. Izskatās, ka ekspertiem atliek tikai apstiprināt priekšnieka teikto.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas