Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

FOTO: Atklātas jaunās RSU kojas

Trešdien, 13. decembrī, Dārza ielā 5 svinīgi tika atklāta Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) dienesta viesnīca, kas ir pirmā no jauna uzbūvētā dienesta viesnīca studentiem kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, portālu Diena.lv informēja universitātes pārstāvis Edijs Šauers.

Jaunā viesnīca papildinās studiju un pētniecības kompleksu RSU galvenās ēkas Dzirciema ielā 16 teritorijā un piedāvās 220 studentiem labiekārtotus un modernus viesnīcas numuriņus, no kuriem četri ir piemēroti cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Ēkas celtniecībā RSU ieguldījusi vairāk nekā 4,5 miljonus eiro no saviem līdzekļiem.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalījās RSU rektors profesors Jānis Gardovskis, veselības ministre Anda Čakša, RSU Studējošo pašpārvaldes vadītāja Natālija Šilova un SIA Velve valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns.

Gardovskis uzsvēra, ka jaunajā dienesta viesnīcā būs gaidīti ne tikai ārvalstu studenti, bet arī pašmāju jaunieši. Jaunā ēka ir unikāla Latvijā gan ar to, ka ir pirmā no jauna uzceltā dienesta viesnīca pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, gan arī tāpēc, ka ir ar mūsdienīgu un studentu dzīvei pielāgotu interjeru un infrastruktūru. Tā ir t.s. "gudrā māja", kurā iebūvētas videi draudzīgas un ekonomiskas tehnoloģijas, kas kontrolē siltumenerģijas izmantošanu.

"RSU ir strauji augoša augstskola, ko apliecina gan pieaugošais studentu skaits, gan infrastruktūras attīstība. Ar jaunās dienesta viesnīcas atklāšanu speram svarīgu soli sociālās vides sakārtošanā. Bieži vien aizmirstam, ka studenti studiju laikā ne tikai mācās, bet arī atpūšas, pievēršas sociālām un radošām aktivitātēm, atrod draugus un dzīvesbiedrus. Jaunā dienesta viesnīca dos iespēju studiju laikā ne tikai augt profesionāli, bet arī attīstīt cilvēciskās kvalitātes," norādīja RSU Studējošo pašpārvaldes priekšsēdētāja Natālija Šilova.

Jaunā studentu dienesta viesnīca ir ēka ar trīs stāviem un vienu pazemes stāvu. Ēkas kopējā platība ir aptuveni 5400 kvadrātmetri, tur ir izveidoti 135 dienesta viesnīcas numuriņi 220 personām, no kuriem četri ir piemēroti cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Dienesta viesnīcā ir telpas studentu atpūtai un mācībām, bet pagrabstāvā - veļas mazgātava un sporta telpa. Uzbūvēta ir arī novietne velosipēdiem un autostāvvieta 70 automašīnām, tostarp arī četriem elektromobiļiem.

Jaunās ēkas būvprojekta izstrādi, būvdarbus, autoruzraudzību un garantijas nodrošināšanu veica SIA Velve. Ēka uzbūvēta aptuveni gada laikā - kapsula ēkas pamatos tika iemūrēta pagājušā gada 12. decembrī, bet spāru svētkus svinēja šī gada 7. jūnijā.

Top komentāri

retors
r
"Numuru cena RSU un RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas studentiem, darbiniekiem un viespasniedzējiem ir no 210 līdz 390 eiro mēnesī. Sākot dzīvot viesnīcā, nepieciešams samaksāt tikai pirmā mēneša īres maksu un drošības naudu, kas vienāda ar viena mēneša īres maksu un kas vēlāk tiek atmaksāta." Baigi dārgi. Vēlviena vieta, kur varēs dzīvot visi izredzētie un izlutinātie bagātnieku studentiņi. Un būvi apmaksā no nodokļu maksātāju naudas. Forši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas