Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Rīgā atklāts vairāk nekā 700 000 eiro vērtais tilts pār Kīleveina grāvi

Trešdien, 25. oktobrī, notikusi gājēju un velosipēdistu tiltiņa pār Kīleveina grāvi svinīgā atklāšana, kurā piedalījās gan Rīgas domes pārstāvji, tostarp galvaspilsētas mērs Vilnis Ķirsis, gan pārstāvji no Latvijas Universitātes un Mūkusalas Biznesa Centra.

Jaunatklātais gājēju tiltiņš nodrošina jaunas mobilitātes iespējas ne tikai Mūkusalas Biznesa Centrā strādājošajiem, bet arī Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra apmeklētājiem – jaunais tiltiņš savieno Jelgavas ielu ar sabiedriskā transporta tīklu Mūkusalas ielā. Tiltiņa garums ir 30 metri, savukārt platums – 5,6 metri. Tāpat būvdarbus pavadījuši labiekārtošanas darbi, kuru gaitā ierīkoti soliņi, velosipēdu novietnes un apstādījumi. Apzaļumošanas darbu laikā pie tiltiņa iestādīti 26 koki. 

“Šis savā ziņā ir mazs tilts, bet tam ir ļoti dziļa simboliska nozīme, jo vienā krastā atrodas universitāte, kas pārstāv zināšanas, un otrā tilta krastā ir Mūkusalas Biznesa Centrs, kas pārstāv uzņēmējdarbību un biznesu. Un, ja šīs divas lietas apvieno, mēs iegūstam labklājību – tāpēc es to sauktu par tiltiņu uz labklājību, kas beidzot atbrīvo savā ziņā iesprostoto universitāti un ļauj zināšanām izlauzties uz ārpusi,” svinīgās atklāšanas laikā sacīja Rīgas domes mērs Vilnis Ķirsis. 

Tiltiņa atklāšana ir tikai viens no attīstības projektiem, kas šogad īstenots Mūkusalas Biznesa Centra teritorijā – 2023. gadā ekspluatācijā nodota A klases biroju ēka ZEISS BIROJI, kuras atklāšana gaidāma tuvāko mēnešu laikā, savukārt augustā Dēļu ielā 6 uzsākta daudzstāvu autostāvvietas būvniecība. “Pēdējo gadu laikā ļoti aktīvi tiecamies uz pieejamas vides radīšanu, un ir ļoti nozīmīgi, ka gājēju tiltiņa projekts ir īstenots tieši ar Rīgas domes atbalstu. Tas mums ir kā signāls, ka attīstība, ko īstenojam gan mēs, MŪKU SALA, gan Latvijas Universitātes Akadēmiskais centrs, tiek novērtēta visas galvaspilsētas līmenī. Mums ir patiess prieks, ka MŪKU SALA tagad ir gājējiem un velosipēdistiem vēl sasniedzamāka,” stāsta Mūkusalas Biznesa Centra valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane. 

“Ar šo tiltu universitāte ir ieguvēja, jo iegūstam kontaktu uz biznesa vidi tieši fiziskā ziņā. Arī universitāte no savas puses centīsies piedāvāt ļoti plašas iespējas biznesam caur Akadēmisko centru - teritoriālās attīstības plānā jau ir iezīmēts tālākais attīstības ceļš, kurā mēs redzēsim Tehnoloģiju māju, kas ir tieši saistīta ar biznesa vidi,” savā uzrunā sacīja Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks.

Gājēju tiltiņa būvdarbus veicis uzņēmums SIA “Tilts”, savukārt projekta autors ir SIA “Vektors T”. Projekta īstenošanai piešķirti 946 tūkstoši eiro no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda līdzekļiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas