Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

FOTO: Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas lietu turpinās skatīt augustā, uzklausot Štramu

Rīgas apgabaltiesa šodien tā dēvētajā Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā nopratinājusi liecinieka statusā esošo Ojāru Jansonu, kurš saskaņā ar apsūdzību un bijušā Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta administrācijas vadītāja Raimonda Janitas liecībām pirms pāris gadiem atteicies maksāt domes amatpersonām 30 000 eiro (21 000 latu) kukuli par firmai CMR Nami labvēlīga lēmuma pieņemšanu būvatļaujas izsniegšanas procesā.

Paredzēts, ka lietas izskatīšana tiks turpināta 31.augustā plkst.10, kad iecerēts uzklausīt vēl vienu liecinieku un liecību sniegšanu turpināt ar apsūdzētā statusā nonākušā bijušā Pilsētas attīstības departamenta direktora Viļņa Štrama uzklausīšanu, informēja tiesā.

Kā ziņots, līdz šim tiesai savas liecības snieguši četri no kopumā sešiem krimināllietā apsūdzētajiem - Janita, viņa kādreizējais priekšnieks, bijušais Pilsētas attīstības departamenta direktora vietnieks Pēteris Strancis, a/s Eldikrija padomes priekšsēdētājs, bijušais Rīgas un Jūrmalas mērs Andrejs Inkulis, kā arī kompānijas NCC Spilve Development pārstāvis Igaunijas pilsonis Prīts Tomings.

Pirmais no apsūdzētajiem liecināja Janita, norādot, ka vairākās apsūdzības epizodēs Stranča un Štrama uzdevumā viņš devies saņemt naudu no dažādiem uzņēmējiem. Šo naudu viņš vēlāk esot nogādājis gan Štramam, gan Strancim.

Kopumā šajā lietā ir piecas epizodes, no kurām četras saistītas ar kukuļu pieprasīšanu un pieņemšanu dažādu būvniecības ieceru īstenošanai.

Apsūdzēto statusā krimināllietā nonākuši Štrams, Strancis, Janita, Vilkaste, Tomings un Inkulis.

Apgabaltiesa lietu izskata kopš pagājušā gada 30.oktobra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas