Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Rīgas ostā ziemas kruīzā piestājis kuģis Viking Cinderella

11.decembrī ostā piestājis 12 klāju pasažieru kuģis Viking Cinderella, kas kompānijas Viking Line organizēto ziemas kruīzu Stokholma-Rīga-Stokholma ietvaros uz Rīgu atvedis 1122 tūristus no Skandināvijas, visvairāk no Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas, Dānijas, bet arī no Vācijas, Polijas, Lielbritānijas un citām valstīm. Šomēnes Rīgas ostā ir pieteikti divi Viking Cinderella apmeklējumi, otrais gaidāms pēc nedēļas, 18.decembrī.

Šī nav pirmā kuģa “Viking Cinderella” viesošanās Rīgas ostā, bet vēl nekad tas Rīgu nav apmeklējis ziemā. Trīs dienu kruīza laikā kuģa pasažieriem tiek piedāvāts izbaudīt maģisku Ziemassvētku atmosfēru un apmeklēt “vienu no vismājīgākajiem Eiropas Ziemassvētku tirdziņiem UNESCO pasaules mantojuma pilsētā Rīgā”.

Pateicoties Rīgas ostas un tās partneru aktīvam darbam, reklamējot Rīgu kā izcilu kruīza galamērķi nišas un ārpussezonas kruīziem, Rīgas pilsētas piedāvājums ziemas sezonā kļūst arvien atpazīstamāks starptautisko kruīza kompāniju vidū. Nozares žurnāla “Seatrade Cruise Review” decembra izdevumā par Rīgu tiek rakstīts: “Ar tradicionālajiem Ziemassvētku tirdziņiem un izgaismojumu Rīga spēj radīt īpaši pievilcīgu maģisku noskaņu un ir atzīta par vienu no labākajiem ziemas galamērķiem Eiropā. Pilsētas svētku rotājumi un Ziemassvētku tirdziņa priekpilnā rosība, kas pārsteidz ar brīnišķīgām garšām, smaržām un skaistiem dāvanu piedāvājumiem, atdzīvina pilsētas ielas un rada īstu Ziemassvētku sapņa noskaņu. Kā rāda kruīza kuģu pasažieru aptaujas, Rīga kopumā tiek atzīta par lielisku kruīza galamērķi, galvenokārt pateicoties ostas atrašanās vietai, kas ir ļoti tuvu Vecpilsētai, plašajam ekskursiju klāstam un pilsētas daudzveidīgajam piedāvājumam.”

Tuvāko gadu laikā Rīgā sagaidāmas vēl vairākas ārpussezonas  (ziemas) kruīza kuģu vizītes –2024. gada decembrī Rīgu kruīza tūres “Scandinavian Wonderland & Christmas Market” ietvaros divreiz plāno apmeklēt Francijas luksusa kruīzu kompānijas “Ponant” ekspedīciju kuģis “Le Commandant Charcot”. Savukārt kompānijas “Viking Line” kuģi 2024. gadā trīs dienu  kruīzu ietvaros Rīgu apmeklēs vēl četras reizes -  divas vizītes plānotas septembrī un divas vizītes decembrī. Rīgas apmeklējums iekļauts arī Lielbritānijas kompānijas “Ambassador Cruise Line”  kruīza  “Nordic City Escape” maršrutā, un šī kuģa vizīte paredzēta 2025.gada februārī.

Saskaņā ar Rīgas brīvostas šī brīža operatīvajiem datiem, nākamā gada kruīza sezonai Rīgas ostā pieteiktas 68 kuģu vizītes. Paredzēts, ka sezona sāksies 25. aprīlī ar Francijas kruīza kompānijas “Ponant” kuģa “Le Bellot” vizīti un noslēgsies 17. decembrī ar šīs pašas kompānijas ekspedīcijas kuģa “Le Commandant Charcot” vizīti. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas