Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Gaisa kvalitāte Rīgas centrā pagājušajā nedēļā bijusi laba

Aizvadītajā nedēļā, no 27.jūlija līdz 3.augustam, gaisa kvalitāte Rīgas centrā, Krišjāņa Valdemāra ielā, bijusi laba, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāvis Jānis Kleperis.

Vidējais gaisa kvalitātes indekss (GKI) Krišjāņa Valdemāra ielā pagājušajā nedēļā bija 77, kas atbilst labai gaisa kvalitātei, savukārt dati par Brīvības ielu nav pieejami tehnisku problēmu dēļ.

Nedēļa raksturīga ar dienā siltu laiku, brīžiem īslaicīgu lietu, naktis bija vēsas, - šādā laikā vakaros un naktī piejūras klimata gaisā vēsumā veidojas migla - smalki ūdens pilieni, kas piesaista gaisu piesārņojošās daļiņas un palielina reģistrētās putekļu koncentrācijas. Nedēļas lielākās putekļu un aerosolu koncentrācijas novērotas trešdien, 29.jūlijā, kad GKI bijis 124.

Robežlielums putekļiem apskatāmajā laika periodā pārsniegts trešdien. Gadā atļauti 35 šādi pārsniegumi.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments gaisa piesārņojumu mēra Brīvības ielas posmā starp Ģertrūdes un Bruņinieku ielu, kā arī Krišjāņa Valdemāra ielā - posmā starp Dzirnavu un Lāčplēša ielu.

Gaisa piesārņojuma cēlonis pārsvarā saistīts ar putekļiem negaisa un lietus laikā, kā arī vēsākās pusnakts stundās ūdens vismazākie pilieni piesaista autotransporta izplūdes gāzes un smalkāko ogles putekļu daļiņas.

GKI aprēķina pēc četru dažādu gaisa piesārņotājvielu - PM10 mazo daļiņu jeb putekļu, sēra dioksīda, slāpekļa dioksīda, ozona un benzola - vidējās koncentrācijas, nosakot indeksu no 0 līdz 200. Ozona koncentrācija norāda uz tīru gaisu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas