Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Galvenos būvdarbus Ģenerāļa Radziņa krastmalā paredzēts pabeigt līdz septembra vidum

Galvenos būvdarbus Ģenerāļa Radziņa krastmalā aiz Dzelzceļa tilta paredzēts pabeigt līdz septembra vidum, trešdien būvlaukuma apmeklējuma laikā sacīja Rīgas domes Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldes vadītājs Mārtiņš Slimbahs.

Kopumā šajā būvdarbu zonā tiek realizēti četri lieli projekti, kas sadalīti 10 mazākos projektos. Visu darbu ekspluatācijā nodošanas termiņš ir 31.decembris, bet fiziski darbi tiks pabeigti līdz 15.septembrim, pēc tam veicot tikai apkārtnes labiekārtošanu. 

Arī auto satiksme pa Ģenerāļa Radziņa krastmalas sešām joslām tiks pilnībā atjaunota pēc 15.septembra. 

Pilnsabiedrības "RBBL" projektu vadītājs Armands Vēveris atzina, ka būvdarbu termiņi ir saspringti, tāpēc tie sākti neierasti agri. Patlaban darbi iekļaujas saskaņotajā grafikā. 

Vēveris stāstīja, ka patlaban notiek komunikāciju pārbūve, kā arī ceļa seguma klātnes izbūve. Vēveris uzsvēra, ka būvlaukums ir ļoti kompakts un tajā strādā vairāk nekā 20 tehnikas vienības. 

Jautāts par pagājušajā nedēļā būvlaukumā pārrauto ūdensvadu, Vēveris skaidroja, ka ūdensvada atrašanās vieta atbilda plānā iezīmētajai, taču tas bijis ļoti vecs un sarūsējis, tāpēc vibrāciju rezultātā pārlūzis savienojuma vietā.

Pilnsabiedrības "RBBL" projektu vadītājs Edgars Vaivods stāstīja, ka paralēli ielu un tramvaja sliežu ceļu pārbūvei notiek arī divlīmeņu velosipēdistu un gājēju rampas izbūves. Rampas balsti tiek izgatavoti "LNK Industries" rūpnīcā un uzstādīti būvlaukumā. 

Maija vidū tiks pabeigta pāļu izbūve un turpināsies rampas balsta konstrukciju izbūve. Rampa tiks savienota ar jaunbūvējamo "Rail Baltica" tiltu pāri Daugavai. Vaivods sacīja, ka patlaban notiek arī divu esošo tiltu pārbūve pāri pilsētas kanālam, bet jūnija vidū satiksme Ģenerāļa Radziņa krastmalā tiks pārslēgta uz jaunuzbūvēto pusi.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV) atzina, ka Ģenerāļa Radziņa krastmalas pārbūves projekts liecina par labu Rīgas domes un valdības sadarbību, jo domei izdevies pārliecināt valdību, ka tā ir labs partneris, un tika nolemts šim projektam piešķirt līdzekļus no Eiropas Savienības (ES) fondiem. 

Jau ziņots, ka februārī tika sākti būvdarbi dzelzceļa projekta "Rail Baltica" integrēšanai Rīgas centra infrastruktūrā. Līdz gada beigām tiks pārbūvēti trīs krustojumi un izbūvēta gājēju, velobraucēju un sabiedriskā transporta infrastruktūra. 

Būvdarbu laikā ir ievērojamas izmaiņas satiksmē Centrālās stacijas apkārtnē. Projekta būvdarbu zona aptver Ģenerāļa Radziņa krastmalu no 13.janvāra līdz Jēzusbaznīcas ielai, kā arī Rīgas autoostai un Centrāltirgum blakus esošās teritorijas.

Līgums par projekta īstenošanu noslēgts ar pilnsabiedrību "RBBL", kurā apvienojušies trīs uzņēmumi - SIA "Binders", AS "LNK Industries" un SIA "Nordes Būve". Būvuzraudzību veic SIA "Firma L4".

Projekts tiek īstenots ar Eiropas Savienības fondu atbalstu. Kopējais projekta budžets ir 28 miljoni eiro. Lielāko daļu veido Kohēzijas fonda finansējums - 23,8 miljoni eiro, pašvaldības un valsts budžeta dotācija ir 4,2 miljoni eiro.

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Sākotnēji bija paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, bet iesaistītās puses vairākkārt paudušas, ka tās ir būtiski pieaugušas. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Dzelzceļa līniju "Rail Baltica" plānots atklāt secīgi pa posmiem laikā no 2028.gada līdz 2030.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas