Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Gerhards gandarīts par Rīgas domes piekāpšanos

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) izteicis gandarījumu par Rīgas domes lēmumu atcelt grozījumus domes nolikumā, ar kuriem tika ierobežotas deputātu iespējas uzdot jautājumus, portālu Diena.lv informēja nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA).

1. martā ar koalīcijas balsīm pieņemtie grozījumi paredzēja, ka deputāti nedrīkstēs uzdot vairāk par trim jautājumiem par katru pieņemamo lēmumu. Opozīcijas pārstāvji norādīja, ka tādējādi tiek ierobežotas viņu tiesības pilnvērtīgi pārstāvēt savu vēlētāju intereses.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) norādīja, ka šie nosacījumi pārkāpj demokrātijas un tiesiskuma principus, un 26. martā Gerhards izdeva rīkojumu par šo noteikumu darbības apturēšanu

Divu nedēļu laikā pašvaldībai bija pienākums sasaukt sēdi, kurā rīkojums tiek izpildīts, un pirmdien, 9. aprīlī, bija pēdējā diena, kad Rīgas dome bija tiesīga to izdarīt. Ārkārtas sēdē deputāti marta sākumā pieņemtās izmaiņas atcēla.

"Rīgas domes lēmums par ierobežojumu atcelšanu uzskatāmi parāda to, ka domes vadībai nav pārliecības par pašu veidotajiem ierobežojumiem un to tiesiskumu. Pašvaldības iekšējās kārtības noteikumiem jābūt ne tikai skaidri saprotamiem, bet arī jānodrošina to galvenais mērķis – tiesiska un konstruktīva darba kārtība. Ņemot vērā to, ka pašvaldības normatīvais akts pārkāpa demokrātijas principus un veicināja destruktīvu darba vidi domē, ar manu rīkojumu tas tika atcelts. Esmu gandarīts, ka Rīgas domes vadība beidzot ir atzinusi savu kļūdu. Tas vēl vairāk uzsver mana rīkojuma nepieciešamību - tiesiskā valstī demokrātijas principus pārkāpjoši ierobežojumi nedrīkst būt un nebūs," paziņojumā medijiem uzsver Gerhards.

Tiesa, jāatgādina, ka 26. martā Rīgas dome ārkārtas sēdē balsojumā, kura laikā opozīcijas pārstāvji sēžu zāli pameta, lēma par izmaiņām nolikuma redakcijā, paredzot, ka jautājumu skaita ierobežojuma vietā nosakāms laika ierobežojums - par vienu lēmumprojektu jautājumiem atvēlētas 20 minūtes, bet par budžetu jautājumus varēs uzdot pusotru stundu. Kā aģentūrai LETA apstiprināja VARAM pārstāvji, par 26. martā pieņemtajiem grozījumiem ministrija lēmumu pieņēmusi vēl nav.

Top komentāri

Juhņēvičs
J
Šimējais priecājās kā kucēns saimnieku ieraudzījis, gūst lētu gandarījumu un likuma pārkāpuma novēršanu nosauc par piekāpšanos. Kur vēl zemāk krist?
Pēdējais mohikānis
P
Vai tiešām VL viņu iekļaus nākamo Saeimas vēlēšanu listē? Tad viņi manu balsi nedabūs...
Vara
V
Cik ilgi sis idiots, nespejigais kretins Gerhards (NA), vel turpinas aiznemt valsts amatu, ministra amatu? Kapec latvij apar prezidentiem un ministriem ir vieni iidoti, kretini, debili mergli, kur izlaupa latvijas valsti un apzog latvieus tautu? Kucinski svemstas, ka si valdiva nevarot atbildet par pienemtajiem likumiem 2008. gada, ta ir tiesa, tacu sis valida var atcelt visus amoralos, zaglu un korumpantu izlobetos likumus, likumu par diplomatu izdienas pensijam, likumu Par presidente privlegijam, likumu par OIK...to tacu sis valid var izdarit. Visas normalas valsti ir ta, kad nomainas valdiba tad tiek atcelti, vai laboti likuami, kuri neatbilst iedzivotaju interesem un valsts interesem, tikai Latvija debilie ministri, presidenti 28. gaudi Neko nedara un trupina kalpot un apkalpot zaglu un korumpantu izlobetos un pienemto slikumus. Latvijas 100 idioti ir bezatbildtigi un debili, kuri veic genocidu pret latvieus tautu pedejos 28. gadus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas