Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Greizsirdīgi vecāki uz ielas sakaujas savu bērnu acu priekšā

Sestdien, 2.decembrī, neilgi pirms pusnakts Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Ziepniekkalnā, kur vairāki iedzīvotāji ievērojuši kādu sievieti un vīrieti kaujamies. Līdzās agresīvi noskaņotajam pārim atradušies arī divi mazi bērni, portāls Diena.lv uzzināja Rīgas pašvaldības policijā.

Ierodoties norādītajā adresē, pāris uz ielas netika atrasts, taču blakus esošā nama iedzīvotāja atvēra logu un aicināja likumsargus ienākt. Iedzīvotāja atklāja, ka īsi pirms likumsargu ierašanās divi pieaugušie lamājušies, klieguši viens uz otru, un konflikta liecinieki bijuši arī divi raudoši bērni. Kundze norādīja uz dzīvokli, kurā ģimene mitinās.

Ejot uz norādīto dzīvokli, jau kāpņu telpā jau sadzirdēti pieaugušo kliedzieni un lamāšanās. Dzīvokļa durvis atvēra satraukta sieviete ar izspūrušiem matiem. Izrādās, ka šī sieviete jau vairākkārt bija nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar savu agresīvo uzvedību pret apkārtējiem. Pie durvīm piesteidzās arī vīrietis, kurš policistu klātbūtnē turpināja ar dzīvesbiedri strīdēties, kamēr priekšnamā raudāja divi bērni. Lai personas nomierinātu, policisti abus pieaugušos izšķīra un uzsāka sarunu ar katru atsevišķi. Nevienam no viņiem nebija redzami miesas bojājumi.

Sieviete uzsāka sarunu ar kliedzieniem un lamu vārdiem. Policisti vairākkārtīgi lūdza viņai nomierināties un izklāstīt konflikta iemeslus. Bērni aizsteidzās pie tēva, kurš bija mierīgs un nosvērts. Vīrietis skaidroja, ka draudzene, greizsirdības mākta, uzsākusi konfliktu un viņu nepārtraukti tirdījusi.

Savukārt sieviete skaidroja, ka strīda iemesls ir dzīvesbiedra interese par jaunākām sievietēm. Konflikta laikā notikusi arī dūru vicināšana.

Policisti izskaidroja, ka šādās situācijās var vērsties policijā ar iesniegumu par nošķiršanu un tuvošanās aizlieguma noteikšanu. Dzīvesbiedra prombūtnes laikā var arī pieņemt lēmumu par kopdzīves turpināšanu vai šķiršanās gaitu. Sieviete skaidroja, ka grib turpināt kopdzīvi ar abu bērnu tēvu un kategoriski atteicās rakstīt iesniegumu.

Ar vecākiem veiktas pārrunas par šāda veida agresīvām izpausmēm abu bērnu klātbūtnē. Apskatot mājokli, konstatēts, ka bērniem ir atbilstoši uzturēšanās apstākļi. Tāpat neviens no vecākiem nebija lietojis grādīgos dzērienus.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem un Rīgas bāriņtiesai vecāku atbildības izvērtēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas